Productnieuws

Hoe dynamisch ben jij?

Met AFC-Technologie van IMI Heimeier gebeurt waterzijdige inregelen in een handomdraai. De thermostatische radiatorafsluiter Eclipse heeft een unieke geïntegreerde debietregelaar die overdebieten voorkomt. 

Installeer, stel in en klaar!

Het benodigde debiet van de afzonderlijke radiatoren wordt direct ingesteld op de Eclipse thermostatische radiatorafsluiter. Dit betekent dat de waterzijdige inregeling in één draai is gedaan. Het ingestelde debiet wordt niet overschreden. Zelfs niet als er een overdebiet is, bijvoorbeeld door het sluiten van andere afsluiters of tijdens de opwarmfase in de ochtend, de Eclipse regelt automatisch het debiet naar de ingestelde waarde.

De afsluiter regelt het debiet ongeacht het drukverschil. Complexe berekeningen om de instelwaarden te bepalen zijn daarom niet nodig.

De afsluiter wordt ingesteld op het berekende debiet door het verdraaien van de cijferkap met de stel- of steeksleutel.
Als het debiet over de afsluiter toeneemt, wordt de huls door de toenemende druk in beweging gebracht, waardoor het debiet voortdurend wordt beperkt tot de ingestelde waarde. Daalt het debiet onder de ingestelde waarde, dan duwt een veer de huls terug in de uitgangspositie.

Toepassing

De Eclipse thermostatische afsluiters van IMI Heimeier zijn geschikt voor gebruik in tweepijps-verwarmingsinstallaties met normaal tot hoog temperatuurverschil.

In renovatieprojecten hoeft het drukverlies in de leidingen in oude systemen niet bepaald te worden, alleen de verwarmingscapaciteit en het resulterende maximum debiet moet worden bepaald.

Het minimum drukverschil moet over de meest ongunstige afsluiter gaan. Indien nodig, kan dit worden gemeten teneinde de instelling van de pomp te optimaliseren.

Eenvoudige inregeling

  • Eenvoudig ontwerp, er zijn geen complexe leidingberekeningen nodig
  • Eenvoudig in gebruik: installeer, stel in en klaar!
  • Eenvoudige instelling van het debiet direct op de afsluiter (instelwaarde 1 = 10 l / h, 2 = 20 l / h, etc.)
  • Het ingestelde debiet wordt nooit overschreden
  • Geen hydraulische interferentie als andere afsluiters openen of sluiten / systeem secties
  • Bewezen technologie – al meer dan 7 jaar succesvol toegepast
  • Uitwisselen of testen van het bovendeel onder druk mogelijk
  • Complete AFC product range voor alle types radiatoren & vloerverwarming
  • Tevreden klanten

Lees meer op de microsite AFC-Technologie: afc.imi-hydronic.com/nl/