Productnieuws

Hoogrendement boilers van A.O. Smith

De hoogrendement boilers van A.O. Smith gebruiken bijna alle energie die in het gas aanwezig is. Dat kan door slim gebruik te maken van de warmte die vrijkomt bij het verbranden van gas voor de warmwaterproductie. De warmte wordt via de warmtewisselaar ook overgedragen aan de watervoorraad.

Ontwikkeling gaat door

In 1996 introduceerde A.O. Smith de BFC Cyclone. Een gasgestookte hoogrendement boiler die de standaard in de markt bepaalt qua energie efficiëntie (rendement van 109%). De ontwikkeling van condenserende boilers blijft tot op de dag van vandaag doorgaan. Op dit moment werkt A.O. Smith in Nederland aan de vierde generatie BFC’s.

Voor elke situatie een oplossing

Waar A.O. Smith de BFC inzet in industriële en groot-commerciële toepassingen zoals scholen, sportcomplexen en ziekenhuizen, is de Innovo range gemaakt voor de residentiële en klein-commerciële omgevingen. Kappers, B&B’s en luxe villa’s. De Twister II maakt het assortiment van condenserende boilers compleet. Het is de meest lichte en compacte, direct gestookte RVS boiler en is daardoor geschikt voor het verwarmen van zacht water.

Nog duurzamer?

De gasgestookte hoogrendement boilers van A.O. Smith hebben allemaal een A-label of hoger. Gas is dan ook de schoonste fossiele brandstof die we kennen. Natuurlijk kan het altijd nog duurzamer door bijvoorbeeld een combinatie te maken met zonne-energie of een warmtepomp. Je kunt ook kiezen voor een elektrische boiler. Maar, dan moet je wel zeker weten dat je deze gebruikt met groene stroom. Als dat namelijk niet het geval is, is een gasgestookte condenserende boiler voor het milieu een veel betere keuze.

Klik hier voor meer informatie