Productnieuws

Houd je waterleiding onder controle met de slimme waterregeling RE.GUARD

Waterschade komt vaker voor dan men denkt. Een druppelende kraan, een lekkende knelverbinding of een leidingbreuk zijn bijzonder verraderlijk aangezien ze vaak pas later worden ontdekt wanneer de aangerichte schade al groot is. Met de slimme waterregeling RE.GUARD kun je de gevolgen van waterschade beperken. Het systeem grijpt op tijd en betrouwbaar in om ergere schade te voorkomen.

Het besturingssysteem RE.GUARD bewaakt en evalueert continu de watertoevoer en -druk met behulp van o.a. ultrasone technologie. In het geval van afwijkingen sluit RE.GUARD de hoofdwaterleiding af en ontvang je een bericht via de app.

Snelle en eenvoudige montage

De RE.GUARD waterregeling kan dankzij de buitendraad aansluiting snel en eenvoudig in een nieuw of bestaand drinkwatersysteem worden geplaatst, direct na de watermeter en in de hoofdwaterleiding van de woning.

Voor uitgebreide schadepreventie kunnen zelfs extra RE.GUARD watermelders geplaatst worden op kritieke plekken zoals bij de wasmachine, keukenboiler of vaatwasser.

Betrouwbare communicatie

De RE.GUARD wordt verbonden met het Internet door eenvoudig aan te sluiten op je router. De gecertificeerde draadloze technologie, Z-Wave®, geoptimaliseerd voor Smart Home waarmee de waterregeling met de watermelders communiceert, zorgt voor extra betrouwbaarheid. Dit komt doordat het communicatiesignaal minder storingsgevoelig is dan bijvoorbeeld bij een Wifi-netwerk.

Alles op een rij, alles onder controle

Het systeem geeft de status door via de RE.GUARD app. Zo zie je in één oogopslag alle belangrijke informatie over je drinkwaterleiding. Je ontvangt een pushbericht zodra er een lekkage wordt gedetecteerd. Daarnaast kun je water besparen. De app geeft het watergebruik gedetailleerd weer zodat je kunt zien wanneer het meeste water verbruikt wordt om dit eventueel te kunnen verminderen.