Productnieuws

Hybride systeemoplossingen

Op dit moment is de technologie en de infrastructuur nog niet voldoende ontwikkeld om een warmwaterinstallatie helemaal te voeden met duurzame energie. We lossen dat op door een hybride systeem, waarbij de energie deels wordt opgewekt door duurzame bronnen zoals de zon en voor een deel door fossiele brandstoffen.

We combineren duurzame energie met condenserende (HR) techniek. Een condenserende boiler haalt het hoogste rendement door een optimale verbranding van de gebruikte energie, maar ook door het onttrekken van de laatste restwarmte uit de rookgassen. Een rendement van 109% is heel gebruikelijk.

Voorbeelden van hybride systemen:

SGE - zonneboiler

SGE is een condenserende HR-zonneboiler met geïntegreerde warmtewisselaar. De toegepaste condensatietechniek garandeert een hoog gebruikscomfort en een maximale zonnebijdrage. Het opwekkingsrendement voor de EPC-berekening is 94%. De SGE komt daardoor in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek (EIA).

SGS + IT – zonneboiler met voorraadvat

SGS HR condenserende zonneboiler gecombineerd met een voorraadvat met warmtewisselaar. Via de geïntegreerde intelligente besturing wordt een maximale zonnebijdrage gegarandeerd met behoud van het warmwatercomfort. Het opwekkingsrendement voor de EPC-berekening is 96%. De SGS komt daardoor in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek (EIA).

DRE + IT

Een elektrische boiler gecombineerd met een voorraadvat met warmtewisselaar gekoppeld aan zon-thermische panelen. Daarmee wordt het water door de zon voorverwarmd en vervolgens door de elektrische boiler op de juiste temperatuur gebracht. Je gaat dan heel efficiënt om met de elektriciteit die nodig is voor je warmwatervoorziening.