Productnieuws

Hybride verwarmen zonder problemen: in 4 stappen naar een tevreden klant

Inregelen in bestaande woningen vereist veel kennis van de werking en de technische specificaties van de cv-ketel en hybride warmtepomp. Je moet rekening houden met voldoende waterinhoud en stroming in het systeem. Dit voorkomt storingen en energieverlies.

Hoorbaar raast het duurzaam verwarmde water door de installatie

Wat is de oorzaak en hoe los je het op? Ruisend geluid in cv-installaties wordt doorgaans veroorzaakt door een te hoog drukverschil over de klepzitting van een thermostatische radiatorafsluiter of een hoorbare overcapaciteit van de pomp. En misschien wel beide. De oplossing zit hem in het waarborgen van de juiste volumestromen die aansluiten bij de specificaties van het afgiftesysteem, de warmtepomp en de cv-ketel.

Starts- en stops en rendementsverlies

Het doel van het installeren van een hybride warmtepompsysteem is om de woningeigenaar een reële oplossing te bieden waarmee het (fossiele) energieverbruik wordt geminimaliseerd. Het systeem heeft een optimaal rendement wanneer het door de warmtepomp verwarmde water direct zijn warmte kan afgeven aan de meest gebruikte kamers in de woning. Ook moet het aantal in- en uitschakelingen beperkt worden door te zorgen voor voldoende volume in het systeem. Wat daarvoor nodig is, is afhankelijk van de installatie die je aantreft.

Kom in actie

Je wilt kundig en efficient alle noodzakelijke werkzaamheden verrichten die nodig zijn voor een probleemloze en zuinige installatie. Raadpleeg de handleiding voor het inregelen van hybride installatie via ons kennisplatform: inregelen.danfoss.nl

Een dagdeel sparren met vakgenoten?

Wil je de juiste keuzes kunnen maken bij het inregelen van het afgiftesysteem? Een specialist van Danfoss leert je aan de hand van een 4-stappenplan hoe je een klachtenvrije installatie maakt met een optimaal rendement. Klik op de link en meld je nu aan voor één van de gratis Danfoss trainingen in het Intergas Xperience Center Utrecht. Selecteer: training waterzijdig inregelen.

Bekijk het assortiment