Productnieuws

Meer rendement met de MAGNUM Mat voor vloerverwarming

De MAGNUM Mat is een unieke vloerverwarmingsmat. Het systeem is ontwikkeld om over een bestaande  tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren.

Vloerverwarming biedt de meest comfortabele manier van verwarmen. Door de gelijkmatige warmtestraling vanuit de gehele vloeroppervlakte wordt een zeer egale warmtespreiding gecreëerd. De vloertemperatuur zal snel een aangename waarde bereiken. Daarnaast kun je met vloerverwarming geld besparen op energiekosten. Vloerverwarming geeft bij lagere temperatuur namelijk een hoger warmtegevoel en is mede daardoor energiezuiniger.

Voelbaar verschil – 100 procent rendement

Omdat convectiewarmte de lucht opwarmt en daardoor laat circuleren zal de opwarming van een ruimte langer duren. Warme lucht heeft als eigenschap dat het stijgt waardoor de temperatuur bij het plafond beduidend hoger ligt dan op de vloer. Gevolg: koude voeten en een warm hoofd. Bij stralingswarmte wordt de warmte direct afgegeven waardoor de ruimte gelijkmatiger en sneller voelbaar verwarmd.

MAGNUM Mat

De MAGNUM Mat is een unieke vloerverwarmingsmat. Het systeem is ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren. De mat is ca. 4 mm dun en kan in een lijmlaag meegenomen worden zonder dat slopen en uitfrezen nodig is. De mat komt vrijwel direct onder de oppervlakte te liggen. Dit verhoogt de opwarmsnelheid van de vloer wat het systeem zeer geschikt maakt voor badkamers. De geavanceerde thermostaat houdt rekening met de benodigde opwarmtijd, zodat uw vloer altijd op het gewenste tijdstip de juiste temperatuur heeft.

MAGNUM Mat is verkrijgbaar in 22 verschillende oppervlaktes van 0,75 tot 25 m². Doordat de verwarmingskabel op de mat aan het eind is doorverbonden is er maar aan één zijde een voedingskabel, welke onzichtbaar bevestigd is middels een unieke verbinding. Hierdoor hoeft er geen retour naar de thermostaat gelegd te worden.