Productnieuws

Met Sonair continu gezonde ventilatielucht in huis zonder lawaai van buiten

De Sonair is een nieuw decentraal ventilatietoestel van Brink met extra geluidswerende eigenschappen en is speciaal ontwikkeld voor situaties in geluidsbelaste gebieden. Je wilt gezonde ventilatielucht in huis, maar lawaai van een snelweg, spoorweg, luchthaven of industriegebied wil je buiten houden. De geluidsdemping over de gevel is meer dan 50 dB(A).

Actieve CO2-sturing

De nieuwe Sonair is ook beschikbaar als variant met CO2-sturing. Deze CO2-sturing zorgt ervoor dat de ruimte actief vraaggestuurd geventileerd is. De mate van ventileren is afgestemd op de actuele kwaliteit van de binnenlucht. Wanneer de luchtkwaliteit vermindert, signaleert de CO2-sensor dat en gaat de hoeveelheid ventilatie in het vertrek automatisch omhoog. Zo blijft de luchtkwaliteit continu gegarandeerd optimaal. Daarnaast wordt er niet meer geventileerd dan nodig is.

Eenvoudige bediening en installatie

Met de uitneembare afstandsbediening regel je zelf eenvoudig de hoeveelheid toegevoerde verse buitenlucht, met daarbij keuze uit 10 ventilatiestanden. Het toestel wordt aan de binnenzijde van de gevel gemonteerd in de buurt van een wandcontactdoos. Voor de luchttoevoer van buiten is het nodig in de gevel een doorvoer naar buiten te maken. Een uitgebreid assortiment aan muurdoorvoeren, muurroosters en (zij)aansluitingen maakt het mogelijk om op vrijwel elke plaats en met behoud van het gevelaanzicht de Sonair te installeren.