Productnieuws

Minder nieuwbouw, meer renovatie

Uit de recente Sectorprognose Bouw van ABN AMRO blijkt dat de bouw in 2024 een jaar van krimp tegemoet gaat. Door minder activiteit bij woningbouwers, architectenbureaus en in de hout- en bouwmaterialenindustrie neemt het volume in de sector naar verwachting af met 2,5 procent. Bij installatiebedrijven en ingenieursbureaus is wel groei te zien. Het vervangen van de cv-ketel door een warmtepomp speelt daarin een belangrijke rol.

De ideale warmtepomp voor renovatie

De Panasonic Aquarea L-serie warmtepompen met het natuurlijke koudemiddel R290 is de ideale warmtepomp voor dit soort renovatieprojecten. Deze warmtepompserie is ontworpen om de eigenschappen van het R290-koudemiddel maximaal te benutten. Daardoor is een cv-aanvoertemperatuur tot 75 °C mogelijk, zelfs met een buitentemperatuur van -10 °C. Het is daarom bijzonder geschikt voor renovatieprojecten waarbij een hoge temperatuur vereist is voor radiatoren. Het systeem kan gebruikmaken van de bestaande leidingen en radiatoren in de woning, waardoor verduurzamen zonder ingrijpende aanpassingen of verbouwing mogelijk is.

Eenvoudig te plaatsen

Net als de binnenunits zijn de stille buitenunits ontworpen om op te gaan in de omgeving. Het innovatieve, geheel nieuwe design van de antracietkleurige buitenunits maakt dat deze vrijwel overal kunnen worden geplaatst zonder op te vallen. Bovendien heeft de binnenunit van het Bi-Bloc-model dezelfde afmeting als een gemiddelde cv-ketel, wat ook weer meer plaatsingsmogelijkheden biedt.

De Aquarea L-serie is eenvoudig en snel te installeren. Het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan, dat het systeem gebruikt is geen f-gas, met alle voordelen van dien. Verder maakt het gebruik van slechts twee leidingen, waardoor het eenvoudig aan te sluiten is. Daarnaast profiteer je nu als installateur van een CASHBACK-voordeel van € 750,- op alle lucht-water warmtepompen uit deze serie.

Bekijk het assortiment