Productnieuws

Nieuwe zoneringsoplossingen; HRU ECO 300 DuoZone, HRU 400 DuoZone en de HRU 400 QuattroZone

Ventilatie wordt steeds vaker gezien als belangrijk onderdeel van een gezond, energiezuinig en comfortabel binnenklimaat. Zonering aanbrengen binnen ventilatie-oplossingen biedt daarbij extra voordelen. Door middel van zoneren wordt er gerichter geventileerd in de woon- en/of slaapzone. Dit is energiezuiniger, reduceert geluid en zorgt voor een optimaal binnenklimaat waar het op dat moment nodig is. Met de introductie van de unieke HRU 400 QuattroZone per 1 april 2021 gaat Itho Daalderop een stap verder om nog gerichter te ventileren.

Bij een DuoZone oplossing wordt er gezoneerd op de toevoer van ventilatielucht op basis van CO2- metingen in de woonkamer en hoofdslaapkamer. Zonekleppen worden hierbij direct op de WTW-unit of in het kanaal geplaatst. Met de HRU 400 QuattroZone oplossing kan er tevens op de afvoer van de keuken en de natte ruimtes (badkamer,toilet en/of wasruimte) gezoneerd worden. Dit door middel van de bediening van de RFT Auto. Het zoneren gebeurt dan door middel van vier kleppen, namelijk 2 zonekleppen op de toe- en 2 zonekleppen op de afvoer van de HRU 400. Uiteraard staat de zoneklep nooit helemaal dicht en wordt er altijd minimaal geventileerd. De HRU 400 QuattroZone oplossing is nog energiezuiniger en tevens wordt het toch al lage geluidsniveau van de WTW-unit nog lager. In een BENG berekening mag gerekend worden met een fctrl van 0,41. De HRU 400 QuattroZone kenmerkt zich door het installatiegemak. Tevens is het inbedrijfstellen, inregelen en bediening via de App zeer eenvoudig.

Naast de introductie van de HRU 400 QuattroZone wordt het gamma aan zoneringsoplossingen per 1 april verder uitgebreid. De HRU 400 is dan ook in DuoZone oplossing beschikbaar. De DuoZone oplossing was er reeds voor de HRU ECO 300, dit in een combinatieverpakking. Per 1 april wordt de HRU ECO 300 en de DuoZoneset apart aangeboden.

Kijk op www.ithodaalderop.nl/lerenzoneren voor meer informatie.