Productnieuws

Reflex cascadesystemen

Het Reflex-productportolio biedt een verscheidenheid aan oplossingen voor warmte- en koudesystemen, zowel voor de woningbouw, utiliteit als de industrie. Binnen het portfolio zijn talloze oplossingen verkrijgbaar die met name geschikt zijn voor industriële toepassingen. Naast het standaardportfolio biedt Reflex oplossingen op maat, zodat er aan de specifieke wensen en eisen van iedere locatie kan worden voldaan.

De Hydrofixx is bijvoorbeeld zeer goed toepasbaar bij cascadesystemen en geschikt om te gebruiken met meerdere verschillende warmteopwekkers of koelaggregaten. De Hydrofixx heeft een gecombineerde aanvoer- en retourverdeler, bestaande uit een vierkante pijp met naast elkaar geplaatste kamers van zwart plaatstaal S235, die zijn gescheiden door een sinusvormige tussenwand, met een horizontaal gelaste hydraulische wissel direct eronder. Dit zorgt voor een optimale hydraulische ontkoppeling van de verschillende primaire- en secundaire circuits in alle bedrijfstoestanden.  Bij een gedeeltelijke of volledige belasting beïnvloeden de pompen elkaar niet.

Bekijk in deze korte video hoe het werkt.

Combineer de Hydrofixx met een Easyfixx-koppeling. De voorgedefiniëerde aansluitingen van de Easyfixx maken het aansluiten van onder andere een Variomat- of Reflexomat drukbehoudautomaat of een Servitec vacuüm sproeibuisontgasser heel eenvoudig. Dit bespaart tijd, materiaal en kosten. Daarnaast is de Easyfixx voorzien van een geïntegreerde vuil- en magnetietafscheider. Deze haalt vuil- en magnetietdeeltjes uit het systeem en voorkomt hiermee slib, hetgeen resulteert in het behoud van de installatie en een optimale waterkwaliteit.

Waterkwaliteit heeft een grote invloed op de werking van verwarmings- en koelinstallaties.  Een Servitec vacuüm sproeibuisontgasser is dan ook een onmisbaar component. Een Servitec ontgasser is in staat microbellen te verwijderen uit de installatie, waardoor een nagenoeg gasvrij medium ontstaat. Dit zorgt niet alleen voor een optimale waterkwaliteit, maar ook voor een optimale warmteoverdracht en verhoogt rendement. Hierdoor worden tevens systeemstoringen gereduceerd en kan de levensduur van een installatie worden verlengd. Door de toegenomen energie-efficiëntie zorgt de Servitec ook nog eens voor een besparing van het energieverbruik tot 10,6%. Daarmee worden kosten gereduceerd en CO2-uitstoot verlaagd.