Redactioneel

Rensa Family wint prestigieuze ‘Family Business Legacy Award’


Rensa Family, waar Rensa Verwarming & Ventilatie deel van uitmaakt, heeft de EY Family Business Legacy Award gewonnen. Het van oorsprong Achterhoekse familiebedrijf heeft deze prijs gewonnen omdat het volgens de jury uitblinkt in onder meer ‘visie, passie, ondernemerschap, innovatie, corporate responsibility, nationale en internationale impact en duurzame groei’.

Met de titel beloont en erkent EY de kwaliteiten en de prestaties van uitzonderlijke ondernemers van familiebedrijven in Nederland.

‘Rensa Family is een solide voorbeeld van een moderne familie-organisatie in een belangrijke sector. Ook laten ze zien dat innovatie en traditie hand in hand gaan. Een terechte winnaar van de EY Family Business Legacy Award 2021’, aldus de jury.

Familie Heijink ontving de prijs woensdagavond 13 oktober tijdens de finale van de 25e editie van het EY Entrepreneur of the Year programma in Studio 21 in Hilversum. Familie Heijink treedt in de voetsporen van eerdere winnaars zoals familie Van Eerd van supermarktketen Jumbo (winnaar 2016) en familie Van der Leegte van VDL Groep (winnaar 2019). De EY Family Business Legacy Award wordt uitgereikt sinds 2016.

‘Enorm compliment voor medewerkers’

“We zijn ontzettend trots op deze award. Rensa Family is een groep van moderne familiebedrijven waarbij onze familiaire waarden, al sinds het begin in 1953, onze kracht vormen: klantgericht denken en doen, altijd klaarstaan voor een ander en, als het even kan, dat extra stapje zetten om elkaar verder te helpen. Samen zorgen we ervoor dat het goedkomt”, zegt CEO Henk-Jan Wegman.

“Het winnen van deze award is een erkenning dat we met deze waarden, onze visie en passie het verschil maken. Daarvoor staan we elke dag op en gaan we aan de slag. Deze award is dan ook in de eerste plaats een enorm compliment voor de ruim 1.600 medewerkers van alle bedrijven van de Rensa Family die zich elke dag inspannen om deze waarden ook waarde geven. Zonder hen zou de Rensa Family geen complete familie zijn.”