Productnieuws

Rensa start met verkoop van Fujitsu

Vanaf heden verkoopt Rensa producten van het merk Fujitsu, het Japanse topmerk voor warmtepompen en airconditioning. Dit merk is al meer dan 50 jaar trendsetter en innovator in de sectoren woningbouw en utiliteit.

AircoHeaters voor woningbouw en utiliteit

Met het programma lucht/lucht warmtepompen wordt duurzame energie omgezet in warme of koele lucht die middels AircoHeaters gelijkmatig verspreid wordt in een kantoor, winkel, restaurant, hotel, villa, of andere ruimten. Daarbij is de keuze uit zowel single split oplossingen als uitgebreide VRF-systemen. 

Fujitsu ‘hoog aan de wand’ AircoHeaters koelen of verwarmen op uiterst energiezuinige wijze iedere ruimte en houden dankzij (optionele filters) de binnenlucht bovendien gezond.

De vloer en plafond AircoHeaters zijn ideaal indien verwarmen primeert op koelen of verwarmen. Montage net boven de vloer zorgt voor een optimale verspreiding van de warme lucht en montage aan het plafond zorg voor een optimale verspreiding van koude lucht.

De cassette AircoHeaters zijn uitermate geschikt voor grotere ruimtes zoals winkels en kantoren met een verlaagd plafond. De inverter- en luchtverspreidingstechnologie zorgt ervoor dat de warme of koele lucht verspreid wordt tot in het verste hoekje. En dat alles met een laag energieverbruik.

De inbouw AircoHeaters combineren minimalisme, comfort en energiezuinigheid. Via discrete roosters wordt de warme of koele lucht vrijwel geruisloos verspreid. De units kunnen geplaatst worden in een verlaagd plafond, in een valse wand of gipsplaten omkasting (onder het plafond), en zelfs in het timmerwerk. Sommige modellen zijn verkrijgbaar met het interactief Slim Duct rooster.

VRF-systemen voor grotere projecten

De VRF-systemen van Fujitsu zijn airconditioningssystemen waarmee je op energiezuinige wijze een compleet gebouw kunt koelen, verwarmen en ventileren. De nieuwe zoneringsoplossing voor VRF met de naam “Osmoz”, maakt het mogelijk om de temperatuur (in verwarmings- of koelingsmodus) onafhankelijk te beheren voor elke ruimte met meerzoneregeling vanuit één enkele binnenunit. De zuidkant van het gebouw kan worden gekoeld, tegelijkertijd kan de noordkant van het gebouw worden verwarmd. Bij de VRF-systemen van Fujitsu staat extra rendement, duurzaamheid en installatiegemak altijd voorop.

Shogun zoneregeling

Met de Shogun zoneregeling kan ook in iedere ruimte de temperatuur naar behoefte worden geregeld. Het systeem is geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Het verwarmen of koelen gebeurt in dit geval in alle discretie via inbouwunits in het plafond. De Shogun zoneregeling biedt de mogelijkheid om de temperatuur te regelen in 2 tot 8 verschillende zones, via een centrale bediening in de hoofdruimte en vereenvoudigde bedieningen die in de andere ruimtes worden geplaatst (master-slave principe).

Bekijk hier het assortiment