Productnieuws

Slimme en eigentijdse oplossingen voor dakhellingen

De beproefde en onderscheiden Kompakt 2.0-serie universele verzamelkappen van Ubbink biedt een oplossing voor rookgasafvoer en luchttoevoer voor gesloten gastoestellen (HR T120), geïsoleerde luchtafvoer van mechanische ventilatiesystemen en WTW-toestellen, rioolontluchting en de luchtwarmtepomp.

De moderne en fraaie vormgeving maakt van deze serie een eigentijdse topper, die staat voor veiligheid, zekerheid en gemak!

Veiligheid, zekerheid en gemak

Alle varianten, geschikt voor alle dakhellingen (15°-55°), zijn voorbereid op de nieuwste isolatie-eisen voor het dak (Rc 6.0) uit het Bouwbesluit 2015 (EPC 0,4) en voldoen aan de relevante eisen met betrekking tot lucht- en waterdichtheid. Door de haakse doorbreking van het dak is deze universele verzamelkap eenvoudig te installeren, dit levert bovendien tijdsbesparing op. Door de minimale uitsparing in het dak blijft de isolatiewaarde optimaal behouden.

Verwerkersgemak

De Kompakt 2.0-serie is geschikt voor dakhellingen van 15° tot 55°. De haakse doorbreking bevordert het aansluitgemak. Het kanaal is verkrijgbaar in verlengde uitvoering en daardoor altijd lang genoeg, ook bij steile daken of bij dikke dakisolatie. De doorvoeren zijn achter elkaar geplaatst; je hebt dus geen gespiegelde varianten nodig!

Doordat de breedte van de Kompakt 2.0 is afgestemd op de breedte van een standaard sneldekpan, is hij zeer geschikt voor prefab bouwen. Je sluit de doorvoeren snel en eenvoudig luchtdicht af met het bijpassende Luchtdicht Dakdoorvoermanchet van Ubbink!

Voordelen en eigenschappen

  • Slimme serie verzamelkappen met oplossingen voor dakhellingen 15⁰-55⁰
  • Voorbereid op de nieuwste isolatie-eisen voor het dak
  • Voldoet aan relevante eisen met betrekking tot lucht- en waterdichtheid
  • Eenvoudige montage door haakse dakdoorbreking
  • Verkrijgbaar in onderdaks verlengde uitvoering
  • Moderne en onderscheidende uitstraling

Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!