Productnieuws

Spirotech: optimale drukbehoud met SpiroExpand Multicontrol

Complexe verwarmings- en koelinstallaties vereisen een geoptimaliseerd drukbehoud systeem om de beste prestaties te kunnen leveren. De SpiroExpand Multicontrol-apparaten van Spirotech zorgen hiervoor. Deze serie kan vanwege de talrijke mogelijkheden exact worden afgestemd op elk systeem, inclusief individuele oplossingen.

De serie SpiroExpand Multicontrol omvat een hele reeks apparaten voor alle systeemvolumes en drukken tot 16 bar (op aanvraag ook hoger). Om deze reden kunnen zij worden toegepast in grote verwarmings-, koel- en procesinstallaties in vrijwel iedere branche, en garanderen een storingsvrije werking. Het voordeel: Er zijn geen expansievaten met vaste gasvulling nodig, maar het volledige expansievolume van het vat kan worden gebruikt voor de benodigde expansie van de systeeminhoud. Om deze reden kan er een kleinere selectie gemonteerd worden, zodat minder ruimte wordt benodigd.

In de uitvoering Multicontrol Modular kunnen meerdere vaten aan elkaar gekoppeld worden, zodat – er meerdere varianten mogelijk zijn, aangepast op de beschikbare ruimte of bij uitbreidingen van het systeem – een nagenoeg onbeperkte mogelijkheid beschikbaar is. Al naar gelang de veiligheidseisen wordt daarbij een pompselectie gekozen met een of twee pompen. In het laatste geval wordt de volledige capaciteit reserve geleverd, hierbij is de garantie dat de installatie blijft functioneren, aangezien iedere pomp de volledige capaciteit heeft voor het systeem. Alle componenten worden apart aangestuurd.

Meer informatie over drukbehoudsystemen is te vinden op de website van Spirotech.

Bekijk het assortiment