Productnieuws

Stroming eenvoudig inzichtelijk met de Taconova TacoControl

De Taconova Tacosetter inregelventielen zijn alom bekend in de installatiebranche. Naast de TacoSetters zijn er ook de TacoControl flowmeters. Is er in de installatie een inregelkraan aanwezig dan kan met behulp van de Flowmeter de stroming eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt.

De TacoControl Flowmeter maakt het mogelijk om gemakkelijk en nauwkeurig de flow af te lezen in verwarming-, ventilatie-, airconditionings– en koelinstallaties. De flowmeter heeft 3/4” euro-conische aansluitingen en past daardoor bijvoorbeeld op vrijwel iedere vloerverwarmingsverdeler.

De TacoControl flowmeter kan in iedere positie gemonteerd worden. De stromingsrichting staat aangegeven op de behuizing.

De TacoControl flowmeter is voorzien van een kijkglas. Zodra er flow aanwezig is gaat de vlotter in het kijkglas bewegen. De flow kan worden afgelezen aan de onderkant van de vlotter. De kijkglazen zijn gebaseerd op het medium water en water met toevoegingen tegen bevriezing en corrosie tot 50 procent.

De TacoControl flowmeter is verkrijgbaar in 4 verschillende meet bereiken met debieten van 0,6 liter per minuut tot 12 liter per minuut.