Productnieuws

Supersnelle (elektrische) vloerverwarming van Uponor

Ken je Uponor Comfort E elektrische vloerverwarming al? De vlakke kabelmat laat zich gemakkelijk en heel snel installeren. Dit zorgt voor optimaal comfort voor jou als installateur én voor de eindgebruiker.

Installeer moeiteloos:

  • Ideaal voor renovatie & nieuwbouw
  • Snel en makkelijk te plaatsen
  • Geschikt voor tegels, laminaat, parket of vinylvloeren op een droge of natte vloeropbouw
  • Uiterst dunne elektrische vloerverwarming
  • Snel: binnen enkele minuten op temperatuur

Nat en droog

Het elektrische vloerverwarmingsprogramma Comfort E is er in twee versies: de ‘natte’ variant, een kabelmat van 3 mm dik, is geschikt voor vloerafwerking met keramische of gietvloeroplossingen. De mat bestaat uit een dubbel geïsoleerde draad die over de volledige lengte aan de mat is vastgenaaid.

Voor droogbouwoplossingen, dus vloerafwerking met parket, laminaat of tapijt heeft Uponor een aluminium isolatiemat van 2 mm dik waarop de verwarmingsdraad is bevestigd. Beide systemen zijn toepasbaar in zowel nieuwbouw als bij renovatie. De aluminiummatten worden direct onder bijvoorbeeld het laminaat aangebracht. Optioneel zijn isolerende platen verkrijgbaar.

Reactietijd hoger dan traditioneel

Beide uitvoeringen onderscheiden zich volgens Nathan door de geringe opbouwhoogte en de snelle montage. Doordat de kabel over de volle lengte van het product aan de matten bevestigd is, wordt een optimale warmteverdeling en een minimale reactietijd van het verwarmingssysteem bereikt.

Voor de aansturing van de elektrische systemen is er keus uit drie ruimtethermostaten: een eenvoudige met draaiknop, een digitale variant en een volledig programmeerbare luxe thermostaat.