Productnieuws

Taconova TacoVent Vent, het ideale alternatief voor handmatige ontluchtingsventielen

Niet meer iedere keer naar de klant terug om te ontluchten? Taconova heeft daarvoor de perfecte oplossing, de automatische ontluchtventielen. Deze zorgen ervoor dat langzaam de lucht uit het water gaat. Tevens wijkt het design niet veel af van de traditionele handmatige ontluchter.

De Taconova TacoVent Vent automatische ontluchters zijn het ideale alternatief voor de conventionele handmatige ontluchtventielen.

Het binnenwerk van de automatische ontluchters bestaan uit hygroscopische schijfjes die door water uitzetten. Doordat er lucht verzameld bij de ontluchter zijn de schijfjes niet meer in aanraking met water en zullen ze droog komen te staan. Op dat moment dichten de schijfjes niet meer af en kan de verzamelde lucht worden afgevoerd.

Als alle lucht is afgevoerd dan komt het water weer bij de schijfjes en zal de ontluchter weer afsluiten. Naast de automatisch functie kan de ontluchter ook handmatig worden geopend als bijvoorbeeld de installatie gevuld of afgetapt moet worden.

De TacoVent Vent automatische ontluchters zijn in 4 maten verkrijgbaar:  1/8”, 1/4”, 3/8” en 1/2” F.  De 1/2” variant heeft een afdichtende o-ring en draaibare aftapper.