Productnieuws

Remeha's Techneco Elga: Innovatieve hybride warmtepomp

De Techneco Elga van Remeha is een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elke gasketel. Met een aantrekkelijke terugverdientijd zorgt de Elga voor een opmars van de energiezuinige (bestaande) woning. De warmtepomp kan zowel in een nieuwbouw als in een bestaande woning worden geplaatst.

De Elga is te combineren met alle modulerende en aan/uit gestuurde gasketels, maar kan ook geplaatst worden in woningen aangesloten op stadsverwarming.

De kracht van de combinatie

De combinatie van de warmtepomp en de gasketel zorgt onder alle omstandigheden voor het hoogste rendement. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de gasketel of stadsverwarming extra capaciteit. Bij lage buiten temperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel of de stadsverwarming. De warmtepomp schakelt dan uit en de gasketel of de stadsverwarming neemt de verwarmingsfunctie over.

Werking

De Elga gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor de woning. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De warmtepomp voegt deze energie toe aan het water van het centraal verwarmingssysteem. Het water kan tot maximaal 50°C worden verwarmd. De Elga levert in een Nederlands klimaat 50 tot 90 procent gasbesparing op de verwarming.

Makkelijk te installeren

De Elga kan in één dag geïnstalleerd worden en is geschikt voor vrijwel elke woning. Een groot voordeel is dat bouwkundige aanpassingen tot een minimum beperkt worden. Eén doorvoer in de muur voor de twee koudemiddelleidingen en voedingskabel volstaat.