Productnieuws

Unieke magnetische vuilafscheider-filter voor warmtepompinstallatie

De CALEFFI XF vuilafscheider met easy clean filter maakt een ongeëvenaarde systeemreiniging mogelijk. Deze extreem efficiënte vuilafscheider met Extra Filter zorgt al vanaf de eerste doorstroming voor een eliminatie van vuildeeltjes tot 160µm. Door haar hoge filtercapaciteit is de Caleffi XF uitermate geschikt voor warmtepompsystemen die speciaal gevoelig zijn aan systeemvervuiling.

Dit complete toestel is een magnetische afscheider, vuilafscheider en vuilfilter ineen. Het niet systematisch verwijderen van de onzuiverheden in verwarmings- en koelsystemen veroorzaakt op termijn problemen: verstopte en vastzittende pompen, lager rendement van de warmtewisselaar, onregelmatige werking van de kleppen en onvoldoende warmte-uitwisseling. Om maximale systeemefficiëntie, energiebesparing en lagere onderhoudskosten te bereiken, is het daarom van belang om een goede vuilafscheider te plaatsen.

De op de markt verkrijgbare vuilafscheiders en filters garanderen vaak niet de bescherming van de componenten in elke werkingsfase. De CALEFFI XF daarentegen, verwijdert de vuildeeltjes vanaf de eerste doorstroming, waardoor de efficiëntie op lange termijn behouden blijft.

De CALEFFI XF voordelen op een rij:

  • Magnetische vuilafscheider (tot 5µm) met extra filter (tot 160 µm) = dubbel filtratiesysteem
  • Elimineert magnetiet volledig
  • Snelle reiniging van filter d.m.v. ingebouwd ‘easy clean’ borstelmechanisme en vuilschraper in de bodem van het lichaam
  • Groot filteroppervlak met sterke verwijderbare interne magneet
  • Installeerbaar op zowel horizontale als verticale leidingen

Caleffi XF grote maten (1 ½” en 2”) zijn voorzien van een instelbare bypass. Deze kan na de eerste passages ingesteld worden tot 50% om de drukval te beperken tot een minimum.

Bekijk hier de video voor meer informatie.

Bekijk het assortiment