Productnieuws

Uponor Smatrix Pulse: Individueel temperatuur regelen per ruimte

Wil je het bestaande vloerverwarmingssysteem optimaliseren? Of ben je van plan het voor de eerste keer te installeren? Maak kennis met Uponor Smatrix Pulse. Het nieuwe gebruiksvriendelijke systeem voor individuele ruimtetemperatuurregeling dat maximaal comfort biedt en eenvoudig te bedienen is via de Uponor Smatrix Pulse app.

Uponor master-master regeling

  • Iedere ruimte is individueel regelbaar en vragend aan de warmtepomp in verwarmings- en koelbedrijf
  • Ruimtetemperatuur is regelbaar via de thermostaat en de Uponor Smatrix Pulse app
  • Werkt met alpha innotec brine/water warmtepompen en lucht/water warmtepompen
  • Geschikt voor verwarmen en/of koelen
  • Beschikbaar in zowel bedrade (Uponor Smatrix Base Pulse) als in draadloze (Uponor Smatrix Wave Pulse) uitvoering

Master-master principe

De Uponor Smatrix Pulse regeling kan een alpha innotec warmtepomp aansturen op basis van een warmte- of koelvraag per verblijfsruimte of verblijfsgebied. Deze master-master regeling kan ook goed toegepast worden in een collectieve installatie (2-, 3- of 4-pijps).

Het master-master principe geeft aan dat het mogelijk is om vanuit ieder geregeld vertrek of gebied, dus daar waar een ruimtethermostaat aanwezig is, het mogelijk is om de opwekker aan te sturen. Dit geldt voor zowel verwarming als koeling. Ook als de woonkamer op temperatuur is maar een andere ruimte warmte vraagt, wordt dit geleverd door de warmtepomp.

De omschakeling tussen verwarming en koeling wordt wel bepaald aan de hand van de vraag vanuit de referentiethermostaat, die meestal in de woonkamer hangt.