Productnieuws

Vacumat Basic ontgasser - Compact en met de beste prestaties voor de installatie

Lucht en gassen in een systeem veroorzaken problemen zoals verminderde warmteoverdracht, storingen, slijtage en lawaai, maar leiden ook tot ontregeling van de installatie en verminderde pompprestaties. Hoger energieverbruik en een onbetrouwbaar systeem zijn het gevolg. En dat wil niemand. Daarvoor heeft Flamco de Vacumat Basic.

Dé oplossing voor de utiliteit tegen gas in de installatie is de Vacumat Basic. Deze zeer compacte ontgassings- en bijvulautomaat ontgast uiterst efficiënt en is zo gemaakt dat ze in iedere ruimte past.

De Vacumat Basic kan ingezet worden voor gesloten koel- en verwarmingsinstallaties (EN12828), waarbij met vacuümontgassing systemen efficiënt ontgast worden. Ze zorgt voor een automatische bijvullen van het systeem nadat het bijvulwater is ontgast. Zo blijft de installatie altijd optimaal blijft functioneren.

Duurzaam en economisch

Snel, uiterst zuinig en zeer compact zijn de belangrijkste eigenschappen van de geheel nieuwe Vacumat Basic. Deze druk-temperatuur geregelde ontgasser ontgast uiterst nauwkeurig en effectief. Doordat gassen sneller worden afgevoerd, wordt schade aan het systeem zoveel mogelijk beperkt, onnodige storingen en dure reparaties voorkomen en de levensduur van de installatie verlengd.

De Vacumat Basic een duurzame en uiterst rendabele investering voor de installatie. Daarmee voldoe je nog sneller aan de hoogste labelklasse van het energielabel.

Voor meer informatie vraag jouw Rensa-adviseur of kijk op: www.flamcogroup.com
 

Voordelen Vacumat Basic:

  • Compact, degelijk en betrouwbaar ontwerp.
  • Eenvoudig onderhoud vanwege minimaal aantal onderdelen.
  • Volledig (voor-)gemonteerd en klaar om aan te sluiten.
  • Zeer efficiënte ontgassing dankzij de vortextechnologie.
  • Droogloopbeveiliging.
  • Het menu van de besturingseenheid is beschikbaar in 18 talen.
  • Kan aan de muur worden bevestigd. Kan ook op de vloer staan met de optionele Vacumat Basic Vloer Console (17001).

Bekijk het assortiment