Productnieuws

Veel belangstelling voor waterzijdig inregelen dankzij nieuwe richtlijnen

Binnenkort zal het nieuwe Bouwbesluit worden gepresenteerd met daarin veel aandacht voor de energieprestatie van verwarmingsinstallaties. Bij ruim 85 procent van de verwarmingsinstallaties zijn de waterstromen door radiatoren en andere warmteafgiftesystemen slecht of helemaal niet afgesteld. Om die reden zijn er nieuwe richtlijnen die zowel voor nieuwbouw en verbouw gaan gelden.

Waarom wordt er hard ingezet op inregelen en radiatorthermostaten?

Er wordt gekozen voor een wijkgerichte aanpak van verduurzaming van de gebouwde omgeving waarbij zoveel mogelijk wordt ingezet op maatregelen die leiden tot kostenneutrale oplossingen. 
De investering in waterzijdig inregelen en temperatuurregelingen per vertrek wordt in veel situaties in een korte periode door een lagere energierekening gecompenseerd. Temperatuurregelingen per vertrek en het inregelen van installaties zorgen voor meer comfort en maken de weg vrij voor nieuwe verwarmingsapparaten die geen of minder gas verbruiken. 

Jouw klanten kunnen gebruikmaken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) wanneer men kiest voor waterzijdig inregelen als aanvullende energie besparende maatregel.

Klik hier voor meer informatie over subsidieregeling SEEH.

Energetisch voordeel

Waterzijdig inregelen werd in het verleden gedaan wanneer er klachten waren over ruisend geluid of radiatoren welke slecht warm werden. Dankzij de energietransitie is er nu veel aandacht voor de directe besparing en de prestaties met nieuwe vormen van duurzame (rest)warmte.

• De installatie is beter voorbereid op duurzame warmtebronnen of stadsverwarming
• Moderne cv-ketels kunnen zuiniger werken dankzij goed afgestelde waterstromen
• Warmteverlies tijdens transport door het leidingwerk wordt aanzienlijk verlaagd

Waterzijdig inregelen vereist vakmanschap, maar om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken biedt Danfoss diverse tools en trainingen.

Kan iedereen waterzijdig inregelen?

De “Installer App” is een onmisbare tool voor iedere installateur die snel op locatie de inregelstand van een Danfoss radiatorafsluiter wil bepalen. Via een eenvoudig menu kunt u de afmetingen van een paneel-, kolom- of handdoekradiator invoeren en direct zien op welke stand u de afsluiter moet instellen. Ga naar de App Store of de Play Store en download deze gratis “Danfoss Installer App”.

Training Waterzijdig inregelen

Danfoss organiseert regelmatig gratis trainingen Waterzijdig inregelen op verschillende locaties. Het is een interactieve training waarbij men zelf de inregelstanden moet selecteren en berekenen. Hierbij worden uiteraard de nodige tools aangereikt. Naast een theoretisch gedeelte zal de training een aantal voorbeelden uit de praktijk behandelen. Wil je meer weten? Kom naar een gratis training Waterzijdig inregelen. Klik hier voor het online inschrijfformulier.

Alle informatie over waterzijdig inregelen voor u op een rij

Wil je meer informatie over waterzijdig inregelen, de geplande trainingen en de diverse tools, ga naar: inregelen.danfoss.nl