Productnieuws

Verruiming van het assortiment lucht- en vuilafscheiders bij Caleffi

De DIRTMAG® kunststof vuilafscheider van Caleffi bestaat 10 jaar! Om dit te vieren komt Caleffi met twee toevoegingen op het succesvolle assortiment lucht- en vuilafscheiders. De DIRTMAG®PRO is een nieuwe vuilafscheider die nóg krachtiger en efficiënter is, speciaal voor toepassing in installaties waar een grotere vervuiling aan de orde is.

De DISCALDIRTMAG® is een kunststof gecombineerde lucht- en vuilafscheider met magneet, uiterst geschikt voor toepassing in warmtepompsystemen. Niet alleen verwijdert de DISCALDIRTMAG® efficiënt alle lucht uit de installatie, maar dankzij de magnetische vuilafscheider ook vuil en magnetiet.

Één van de meest efficiënte vuilafscheiders op de markt

Uiterlijk verschilt de nieuwe DIRTMAG®PRO niet erg veel de bekende hardloper DIRTMAG®, maar intern zijn er een paar verschillen. De DIRTMAG®PRO is namelijk voorzien van een nieuw innovatief intern element dat resulteert in een 30% hogere efficiëntie.

Door de specifieke vorm van het vernieuwde intern element, kan deze een hogere stroomsnelheid aan. En omdat er meer deeltjes worden opgevangen, is er binnenin het element een ruimte voorzien voor een extra magneet. Hiermee wordt de magnetietafscheiding met 40% verbetert, wat de DIRTMAG®PRO uiterst geschikt maakt voor toepassing in grotere installaties en voor ernstig door magnetiet vervuilde installaties.

Twee vliegen in één klap

Lucht en vuil veroorzaken, zoals gekend, veel problemen in installaties. Met name in warmtepompsystemen kan dit uiterst destructief zijn. Met de nieuwe DIRTMAGDIRTMAG® is dit verleden tijd. Dit unieke combitoestel in kunststof én met verwijderbare magneet, verwijdert krachtig en efficiënt lucht en vuil uit de installatie.

Doordat een lucht- en vuilafscheider zijn gecombineerd in één toestel, levert dat een fijne ruimtebesparing op. De installatie en onderhoud van het product zijn eenvoudig, en met de draaibare aansluiting kan de DIRTMAGDIRTMAG® zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden.

Energiebesparing

Testing en onderzoek door Caleffi S.p.A. heeft uitgewezen dat de lucht- en vuilafscheiders van Caleffi tot 15% energie besparen in de totale installatie. 

Bekijk dit artikel in de webshop.