Productnieuws

Vervanging niet-condenserende luchtverwarmers aantrekkelijk met nieuwe Winterwarm XR+

Op 1 januari 2021 introduceerde Winterwarm de nieuwe generatie XR+-luchtverwarmer welke voldoet aan de strenge ErP 2021 normen. Een complete upgrade van de populair XR-serie met verbeterde prestaties.

Eenvoudige oplossing bij vervanging

Toepassing van een hoog rendement luchtverwarmer (Winterwarm HR) is de meest duurzame keuze, en in geval van vervanging ook financieel aantrekkelijk (EIA-bijdrage). Echter, niet in alle gevallen is het mogelijk een condensafvoer aan te leggen. Dan is de XR+ het meest voor de hand liggende alternatief.

Betere performance

Niet alleen is het toestel duurzamer geworden, ook zijn de prestaties verbeterd. Andere types ventilatoren zorgen voor meer luchtopbrengst en een langere worp. Opvallend is dat dat de brander/wisselaar combinatie andersom in het toestel is gezet. Dit heeft tot gevolg dat het warmste deel van de warmtewisselaar zich beneden in het toestel bevindt en daar de uitblaastemperatuur het hoogste is. Er ontstaat dan een zgn. “airlift” effect wat voor een betere menging van de lucht zorgt

Praktische verbeteringen

Voor installateurs en gebruikers zal het meest opvallende zijn dat de apparatuur aan de andere zijde van het toestel zit dus let daar op bij de installatie.  Een andere verbetering is dat de XR40+, XR50+ en XR60+  nu ook voorzien zijn van en rookgasafvoer- en luchttoevoeraansluiting met diameter 80, net zoals de kleine modellen. Dit is installatietechnisch handiger én goedkoper. Verder zijn de XR10+, XR20+ en XR30+ voorzien van 4x M10 ophangpunten; voorheen was hiervoor een speciale topplaat nodig.