Productnieuws

Verwarming, een evidentie

Vandaag is verwarming in gebouwen nagenoeg een evidentie geworden. De warmte wordt opgewekt door een warmtebron en veelal door water vervoerd richting elementen die de warmte afgeven aan de omgeving. Deze verwarmingselementen kunnen op verschillende manieren in een gebouw geïntegreerd worden. Bijvoorbeeld onder de vorm van radiatoren, convectoren… De meest ideale en efficiënte manier om deze warmte af te geven, is via vloerverwarming. 

Verwarmen met Henco producten

De Henco producten kunnen ingezet worden voor nagenoeg elke manier van verwarmen. Verwarmingsketel, warmtepomp, e.a. worden makkelijk verbonden, al dan niet via een verdeler, met radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen.

De duurzaamste manier van verwarmen, is vloerverwarming. Hierbij zal, zoals het woord al doet vermoeden, de vloer voor de verwarming zorgen. Door de buizen, die in de vloer verwerkt zijn, stroomt warm water. De buizen geven de warmte op hun beurt door aan de vloer die vervolgens zorgt voor de warmteafgifte aan de omgeving.

Vloerverwarming werkt bovendien met lage aanvoertemperaturen. Het water dat van de warmtebron richting de buizen van de vloerverwarming wordt geleid, is niet warmer dan 40°C. Hierdoor bespaar je energie, al vanaf de warmtebron.

Efficiënt helpen verwarmen en koelen, ook voor buitentoepassingen

Naast de traditionele vorm van verwarmen, zijn er nog meer specifieke toepassingen mogelijk vanuit het principe van vloerverwarming die vanuit Henco ondersteund worden:
•    Outdoor: Het veilig stellen van een speelklaar sportveld is in deze huidige tijd niet meer weg te denken. Voor dit werk komt de Henco meerlagenbuis volledig tot zijn recht.
•    Betonkernactivering: Betonkernactivering is een toepassing die in veel verschillende vormen wordt uitgevoerd. Dit gaat hoofdzakelijk over het klimatiseren van betonnen constructies in gebouwen, met als doel energiebesparend werken.
•    Sneeuw- en ijsvrijhouding: Er is geen groter ongemak dan een niet berijdbare rijweg of oprit. Dit is te voorkomen door het installeren van een ondergronds buizennetwerk.
•    Schaats- en ijspistes: Door de aanvoer te voorzien naar ijswatermachines, kunnen Henco producten ook ingezet worden voor koeling.

Henco denkt graag mee; de vertegenwoordigers staan hiervoor steeds ter beschikking.