Productnieuws

Voldoe aan de nieuwe geluidseisen: alpha innotec lucht/water warmtepomp alira LWAV/LWAV+

De alira LWAV/LWAV+ is één van de stilste modulerende lucht/water warmtepompen op de markt. Deze duurzame oplossing, die bestaat uit een buiten- en een binnenunit (HSV9/HSV12), is ideaal voor vrijstaande huizen of grote twee onder-één-kap woningen. Met deze nieuwe warmtepomp voldoe je eenvoudig aan de nieuwe geluidseisen.

De dit jaar aan het assortiment toegevoegde LWAV+ 82 en 122 met een vermogen van respectievelijk  6,6 en 11 kW bij A7/W35 heeft ten opzichte van de alpha innotec LWAV extra geluidskappen gekregen die een mooie geluidsreductie weten te realiseren zonder dat dit enige invloed heeft op de prestaties van de warmtepomp.

Het maximale geluidsvermogen ligt nu op 53 dB(A) en in de nachtmodus op slechts 49 dB(A). Met deze waardes kan altijd aan de per 1-1-2021 van kracht wordende geluidseisen worden voldaan. De nieuw geldende geluidseisen zijn namelijk een maximale geluidsdruk van 45 dB(A) overdag en 40 dB(A) 's nachts op de erfgrens van het perceel van de buren. Afhankelijk van de situatie is 1 tot 2 meter afstand tussen de erfgrens en deze warmtepomp al voldoende .

De belangrijkste kenmerken van deze warmtepomp:
•    Zowel in verwarmings- als koelbedrijf modulerend
•    Verwarmen, koelen en warm tapwaterbereiding met een buitenunit en tower (HSV9/HSV12)
•    Voldoe gemakkelijk aan de geluidseisen die gelden vanaf jan 2021 – zelfs als de warmtepomp op 1 meter van de erfgrens staat
•    Deze warmtepomp is zo stil dat het instellen van de nachtmodus eigenlijk niet nodig is.

Meer weten over alpha innotec? Kijk op: nathan.nl 

 

* LWAV+ op maximaal vermogen  vrij opgesteld.