Productnieuws

Voorkom rendementsverlies van de warmtepomp dankzij de SpiroCombi MB3

Net als bij een cv-ketel krijg je ook met een warmtepomp te maken met lucht- en vuildeeltjes in het systeem. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen aangezien vuil en luchtdeeltjes kunnen leiden tot storingen, vroegtijdige defecten en een verlaagd rendement. Door een Spirotech SpiroCombi MB3 lucht- en vuilafscheider toe te voegen aan de warmtepomp heb je hier geen last van.

Voorkom rendementsverlies van de warmtepomp dankzij de SpiroCombi MB3

De Spirotech SpiroCombi MB3 is niet alleen voor een cv-ketel een reddende engel. Ook voor de warmtepomp is deze lucht- en vuilafscheider uitermate geschikt. Met name omdat een warmtepomp met een lagere verwarmingstemperatuur te werk gaat. Wanneer er vervuiling in het verwarmingssysteem zit, duurt het dan ook nog langer voordat uw woning comfortabel warm is. Dankzij de Spirotech SpiroCombi MB3 hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Automatisch lucht en vuildeeltjes uit het systeem filteren

Met de toevoeging van een Spirotech SpiroCombi MB3 lucht- en vuilafscheider kunt je de warmtepomp beschermen. Deze zorgt namelijk voor een continue filtering van het systeemwater. Vuildeeltjes als magnetiet maar ook luchtbelletjes worden door de SpiroCombi MB3 opgevangen. Hierdoor voorkom je niet alleen verstoppingen in bijvoorbeeld de radiatoren of vloerverwarming, maar verklein je ook de kans op corrosie (roest). Zo blijven de kwetsbare onderdelen van bijvoorbeeld jouw warmtepomp beschermd en zorg je voor een langere levensduur van het systeem.