Productnieuws

Waarom wordt elektrische vloerverwarming steeds populairder?

Gas wordt duurder en stroom goedkoper. De energiebelasting wordt steeds meer gebruikt als instrument om duurzamer energieverbruik te stimuleren. Dit heeft tot gevolg dat in 2021 de energiebelasting op gas opnieuw stijgt met 4,7 procent en op elektriciteit daalt met 3,5 procent. De energiebelasting op gas wordt de komende jaren steeds hoger. Geen wonder dat de toepassing van elektrische verwarmingssystemen steeds meer aan populariteit wint.

Geschikt als hoofd- en bijverwarming

Elektrische vloerverwarming is geschikt als hoofd- of als bijverwarming. Bijvoorbeeld om je badkamer te verwarmen, je toilet, je werk/hobbykamer of zelfs je garage. Gezien de dalende elektriciteitskosten dus een steeds aantrekkelijker duurzaam alternatief voor andere typen (vloer)verwarming.

De voordelen van elektrische vloerverwarming

Steeds meer mensen zien de voordelen van elektrische vloerverwarming. Nog even een opsomming van de belangrijkste voordelen:

  • Bijzonder eenvoudig te installeren op een bestaande vloer
  • De snelle, gelijkmatige verspreiding van warmte zorgt voor een zeer aangenaam gevoel, zelfs al bij een kamertemperatuur van 19 tot 20 graden
  • Hierdoor kun je 10 tot 15%  besparen op je energiekosten
  • Vooral voor mensen met allergieën en/of luchtwegaandoeningen is elektrische vloerverwarming gezonder dan andere verwarmingssystemen
  • Onderhoudsvrij en lage investeringskosten

Opbouwhoogte ideaal voor bestaande situaties

Elektrische vloerverwarming ligt relatief dicht onder de gekozen afwerkvloer. Hierdoor warmt de vloer en de ruimte snel. Ook is de verwarming zelf dun (slechts slechts 3,5 mm) waardoor de totale opbouwhoogte laag is en dus perfect voor het renoveren van bestaande vloeren. De vloerverwarming sets zijn leverbaar in oppervlakte van 1 tot en met 10 m².  En voor optimaal bestelgemak worden de sets geleverd inclusief touchscreen klokthermostaat. De Danfoss ECtemp Touch thermostaat is compatibel met 90% van de frames die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Dit geeft je de volledige vrijheid om zowel een nieuw als een bestaand elektrisch vloerverwarmingssysteem te upgraden. De Danfoss ECtemp Touch is ook te gebruiken in combinatie met de oude bestaande vloerverwarmingsmatten en temperatuursensoren van andere merken.

Meer controle over het warmteverbruik

Elektrische vloerverwarming laat zich makkelijk regelen. Dankzij de ECTemp klokthermostaat kun je ervoor zorgen dat de elektrische vloerverwarming uitsluitend de ruimte verwarmt op die momenten dat de ruimte in gebruik is. Bovendien biedt de thermostaat de volgende functies voor optimale efficiënte: open raam detectie, uitlezen energieverbruik en een zelflerende timer. In geval van een badkamer kun je de thermostaat zo programmeren dat deze per dag een moment in de ochtend en een periode in de avond de ruimte verwarmt.

Of je kunt een werkkamer verwarmen, bijvoorbeeld tijdens kantooruren, zonder de gehele cv-installatie op te stoken. Deze onafhankelijkheid van de cv-ketel kan natuurlijk 24 uur per dag en 365 dagen per jaar in je voordeel  werken.

Extra lange garantie

Danfoss biedt maar liefst 20 jaar garantie op de elektrische vloerverwarmingsmat en kabel. Deze garantie is geldig op product, installatie en vloerafwerking. En op de ECtemp Touch thermostaat biedt Danfoss een garantietermijn van 5 jaar.

Klik hier voor de video ECtemp Touch thermostaat
Klik hier om naar de folder te gaan voor meer informatie