Productnieuws

Wet kwaliteitsborging: met Albrand is de kwaliteit van jouw vloerverwarmingsproject geborgd

Sinds 1 januari 2024 is de Wet Kwaliteitsborging in werking getreden die voor meer toezicht en controle in de bouw zorgt en voor kwalitatief betere gebouwen.Albrand heeft zich via een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk digitaal programma een jaar goed voorbereid op deze wet en praten je bij over wat er in de praktijk is veranderd.

Met de nieuwe wet wil de overheid bewerkstelligen dat er minder gebreken ontstaan bij nieuwbouw en verbouw. Naar verwachting gelden de veranderingen tot en met 2028 in eerste instantie alleen voor eenvoudige bouwwerken zoals eengezinswoningen en kleinere bedrijfspanden. Zo kunnen aannemers en gemeenten geleidelijk aan wennen aan het nieuwe toezicht in de bouw. De Wet Kwaliteitsborging wordt stapsgewijs ingevoerd.

5 belangrijke veranderingen

De wet betekent ook een nieuw stelsel van kwaliteitsborging met daarin 5 belangrijke veranderingen. Zo zorgt de wet voor strenger bouwtoezicht en een betere aansprakelijkheidsregeling voor bewoners en gebruikers. Meer informatie over de nieuwe wet en de belangrijke wijzingen vind je hier [link naar: Meer toezicht in de bouw via de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) | Bouwregelgeving | Rijksoverheid.nl.

Hoe borgen we deze kwaliteitseisen?
In het digitale programma Snagstream maken we het project aan inclusief kavels en tekeningen van de vloerverwarming en een blanco opleverrapport. Zodra de montage van de vloerverwarming is afgerond, maakt de monteur foto’s van de verdeler en de ruimtes die voorzien zijn van vloerverwarming. Vervolgens uploadt hij deze foto’s in het programma. Zo is het hele project perfect gedocumenteerd en rolt er een compleet opleverdocument uit voor de klant.   

Als Albrand bij jouw project de levering en montage van de vloerverwarming verzorgt, dan weet je zeker dat je daarmee voldoet aan de Wet Kwaliteitsborging.

Meer weten over de levering en montage van vloerverwarming door Albrand? Mail of bel ons en we vertellen je er graag over.

Bekijk het assortiment