Productnieuws

Wilo-Stratos MAXO: smart en connected pomp voor verwarming en koeling

Storingsvrij de winter door met een gezond binnenklimaat en een goed functionerend klimaatsysteem. Dat kan met de Wilo-Stratos MAXO. Met deze nieuwe pomp brengt Wilo de eerste echte smart en connected pomp die zich uitstekend leent voor toepassingen op het gebied van verwarming én koeling.

Het programma wordt geleverd in enkelpompuitvoering, dubbelpompuitvoering en een speciale uitvoering voor warmtapwater-ringleidingen. De Wilo-Stratos MAXO onderscheidt zich daarbij door een steeds groter aantal functies.

Intelligente functies

Een goed voorbeeld is de energiebesparende No-Flow Stop-functie die de pomp stopt wanneer deze onder een bepaald minimumdebiet komt, bijvoorbeeld als gevolg van dichtlopende ventielen. Verder past de pomp dankzij de Dynamic Adapt Plus-functie de opvoerhoogte automatisch aan de hydraulische vraag aan. De regeling probeert daarbij de werkpunten zo te kiezen dat de ventielen zo ver mogelijk open staan en de installatie met zo weinig mogelijk drukverlies blijft werken. Het resultaat zijn energiebesparingen die tot 20 procent kunnen oplopen.

Voor toepassingen waarin hoge hygiënische eisen worden gesteld herkent de pomp via een sensor dat de warmwatertemperatuur een ingestelde grenswaarde overschrijdt waarna de thermische desinfectie op vol toerental start.

Met de registratie van het debiet in de pomp en de temperatuur in de voor- en terugloop wordt het warme of koude volume geregistreerd. De Wilo-Stratos MAXO heeft een nauwkeurige mediumtemperatuurmeting die beide temperaturen kan detecteren. Daardoor is er nog maar één temperatuursensor nodig en krijgt de gebruiker ook zonder extra energiemeter extra inzicht in gebruiksgegevens.

Intelligent en connected

De Wilo-Stratos MAXO is één van de beste ‘connected’ pompen op de markt. Neem de Smart Gateway. Deze omvat de nieuwste communicatie-interfaces, zoals Bluetooth, voor directe verbinding met mobiele eindapparaten en het direct opnemen van pompen in een netwerk via Wilo Net voor multipompbesturing.

De Wilo-Stratos MAXO laat zich eenvoudig installeren dankzij de grote aansluitmodule met veerklemaansluitingen en de standaard aanwezige analoge en digitale in- en uitgangen. De configuratie van de Wilo-Stratos MAXO verloopt vervolgens eenvoudig en snel via de Set-up Guide.

Met innovatieve, energie-efficiëntiefuncties, zoals ‘Multi-Flow Adaption’ en een EEI van ≤ 0,17 biedt de pomp ook de hoogste systeemefficiëntie op de markt. Aansluiten is eenvoudig: de geoptimaliseerde Wilo-Connector wordt apart bekabeld, ingestoken en voedt vervolgens de pomp.