Productnieuws

Winterwarm WWH-LT gaat verwarmen en koelen

Begin 2020 brengt Winterwarm Heating Solutions een compleet nieuwe range indirect gestookte luchtverwarmers op de markt die speciaal ontwikkeld zijn om toe te passen in combinatie met warmtesystemen voor lage watertemperaturen, bijv. een warmtepomp of een stadswarmtenet.

Energiezuinig en een betere warmteverdeling

De WWH-LT range zal bestaan uit vijf modellen die bij de veel voorkomende watertemperaturen van 40°C in- en 30°C uitgaande temperatuur een vermogen opleveren tussen de 7kW en 35kW. De nieuwe modellen zullen voorzien worden van een EC-motor waardoor het elektriciteitsverbruik 25% lager ligt dan bij de standaard WWH luchtverwarmer. De luchtopbrengst ligt echter zo’n 10% hoger waardoor in de praktijk de warmte beter verdeeld wordt in de ruimte.

Koelen in de zomer

Als optie zal het mogelijk zijn om de WWH aan te sluiten op een koelpomp. In het licht van de laatste warme zomers een wens die ook voor veel bedrijfsgebouwen geldt. Bij een koelwatertemperatuur van 7°C levert dit een koelvermogen op tussen de 7 kW en 41 kW, afhankelijk van het type. Echter, ook in combinatie met een warmtepomp kan de WWH-LT al voor een aangename koeling zorgdragen wanneer de buitentemperatuur tot (ver) boven de 25°C stijgt. Ideaal voor kleinere productieruimtes, showrooms, winkels, etc.