Productnieuws

WOLF thermische zonne-energie: een slimme keuze

Een zonne-energiesysteem WOLF is een aantrekkelijke aanvulling op een verwarmingssysteem. Door het hoge rendement van de collectoren en de intelligente regeling van het totale systeem is het niet alleen een duurzame, maar ook een slimme keuze.

Vlakke plaatcollector TOPSON F3-1 / F3-1Q

De vlakke plaatcollector van WOLF heeft een zeer hoog rendement en zit in de Europese top qua opbrengst per m2. Bij de TopSon zonnecollectoren vindt de warmteoverdracht onderin het voorraadvat plaats middels een ingebouwde gladde buis-warmtewisselaar.

Zonneboilers

Gecombineerd met de collectoren vormen de SEM-1 en SEM-2 zonneboilers een perfecte ondersteuning van de CV-ketel. Bij voldoende zonne-opbrengst zorgt de zonneboiler voor een toereikende voorraad warm tapwater. Hierdoor is een aanzienlijke besparing mogelijk op de energienota. De zonneboilers variëren in een capaciteit van 300 L tot 1000 L. Speciaal voor de toepassing van een zonneboilersysteem in combinatie met een warmtepomp is de SEM-1W-360 beschikbaar met dubbele spiraal.

Meerlagenbuffervat

Het BSP-W meerlagenbuffervat waarborgt het hoogste comfortniveau voor zowel warmwater als ruimteverwarming. De BSP-W is speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met een warmtepomp en beschikt standaard over een spiraal onder in het vat voor zonnecollectoren. Dankzij de lagere temperatuur in het buffervat en de temperatuurgelaagdheid kunnen de zonnecollectoren eerder inschakelen voor bijvoorbeeld alleen ruimteverwarming en neemt de opbrengst enorm toe. De BSP-W kent een capaciteit van 1000 L.

Digitale bediening

Het WOLF regelsysteem optimaliseert afhankelijk van de verwachte zonneopbrengst de aansturing van de warmteopwekkers, zodat een minimaal energieverbruik wordt gerealiseerd. In combinatie met de communicatiemodule WOLF LinkHome kan het geheel via de WOLF SmartSet-App of het SmartSet-Portal worden bediend.

Op de bijbehorende BM-2 bedienmodule met grafisch display kan naast de actuele werking en status eenvoudig de opbrengst van de zonnecollectoren worden weergegeven van de huidige dag, de afgelopen maanden en jaren.

Voor meer informatie ga naar www.wolf.eu