Zo begon het...

De naam Rensa staat voor Rijwielen, Elektra, Naaimachines, Sanitair en Aanverwante artikelen. In 1953 werd Rensa ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In die jaren was Rensa een bedrijf dat voornamelijk olie- en kolenkachels verhandelde en was gevestigd in Eibergen.
 

Met de ontdekking van de gasbel in Slochteren gingen de ontwikkelingen op het gebied van gasverwarming in Nederland razendsnel. Er kwam een goede infrastructuur voor transport van gas en in een hoog tempo werden alle woningen in Nederland voorzien van een aansluiting op het aardgasnet. Hiermee ontstond een enorme afzetmarkt voor onder meer gaskachels en centrale verwarming. Rensa - inmiddels gevestigd in Doesburg - speelde hier op in en ontwikkelde zich dan ook tot een regionale groothandel voor verwarmingsproducten. Het voornaamste afzetgebied was Gelderland en Overijssel.

Oliecrisis
In 1974 (net na de eerste oliecrisis) vestigde het bedrijf zich in Doetinchem omdat expansie in Doesburg niet meer mogelijk was. Alle handelsactiviteiten werden vanuit Doetinchem voortgezet en de onderneming groeide. Het aantal werknemers was toen 20. Vanaf begin jaren tachtig kwam er een versnelde omzetgroei. Enerzijds doordat er steeds meer omzet kwam uit een groter geografisch gebied. Anderzijds werden de eerste verwarmingsketels uit de beginjaren van de centrale verwarming vervangen door modernere en zuinigere toestellen.

Ontwikkeling
In 1995 werd er een centraal magazijn in gebruik genomen in Didam. Rensa is uitgegroeid van een regionale groothandel met één vestiging tot een landelijk opererende groothandel met negen verkoopkantoren en 19 servicebalies. Door die ontwikkeling is Rensa nu één van de grotere aanbieders / groothandels op de Nederlandse markt van producten op het gebied van verwarming en ventilatie.