Daan Hoogstra zeer tevreden support over Inventor airco’s

‘Een heel goed alternatief’

,,Goede support en een prima prijs-kwaliteitsverhouding." Vraag Daan Hoogstra van Daan Installatie uit Sneek naar de beste eigenschappen van de Inventor-airconditionings van Rensa en dit is zijn antwoord.

De Inventor-airco’s hebben meer voordelen, weet Hoogstra die al bijna 25 jaar in de installatiebranche werkzaam is. "Deze airco’s hebben veel besturingsmogelijkheden en alles is door de WiFi-aansluiting op afstand bestuurbaar. Het Italiaanse design van de apparaten spreekt ook veel mensen aan. Met de verschillende kleuren installatiematerialen, kabelgoten en omkastingen is het nu allemaal ook veel mooier om weg te werken."

De installateur is ook te spreken over de hulp en feedback die hij krijgt vanuit Rensa. Met name in de begintijd van zijn zelfstandigheid kon hij deze goed gebruiken. "Of ik nu vragen had over de leidingberekeningen bij het voorvullen of de besturing, er was en is altijd iemand beschikbaar om me te helpen. Nu heb ik nog weleens een vraag tijdens de installatie. Die stel ik dan via Whatsapp en krijg eigenlijk altijd snel een antwoord."

Betaalbaar

"Mooi zo’n airco, maar kan het niet wat goedkoper?" Die vraag kreeg Hoogstra regelmatig van zijn klanten en was daarom op zoek naar een goed en betaalbaar alternatief voor de bekende airconditioningmerken. Hoogstra: "Begrijp me niet verkeerd, die bekende merken plaats ik ook nog steeds, want dat zijn prima installaties. Echter, er is ook een grote groep klanten die dat simpelweg niet wil of kan betalen. Op een vakbeurs kwam ik hierover in gesprek met Mark Pastoor van Rensa uit Groningen. Hij wees me op de betaalbare airconditionings van het merk Inventor, die door Rensa worden aangeboden."

Sinds die tijd biedt Hoogstra ook Inventor-airconditionings aan. ,,Ik werk er 2 jaar mee. Als je praat over prijs-kwaliteitsverhouding, dan zijn dit heel goede airconditionings. Ik heb er tot dusver nog geen enkel probleem mee gehad. Je hebt echt een goed alternatief voor mensen met een wat kleinere portemonnee. Ik kan collega’s daarom alleen maar aanraden, om dit merk mee aan te bieden." 

Verwarmen

Door het hele jaar verkoopt Hoogstra de airco’s van Inventor, zelfs in de winter. ,,De airco’s worden met name ook vaker gebruikt voor het verwarmen van de woning’’, vertelt hij. ,,Dat zie je vooral bij renovaties. Mensen in oudere woningen willen ook verduurzamen, hebben bijvoorbeeld al zonnepanelen en zoeken naar andere manieren om te verwarmen."

Hoogstra stelt dat goed advies en nazorg ervoor zorgen dat een klant tevreden blijft. ,,Dat is ook gewoonweg belangrijk voor het behoud van de machine. Ik bied mijn klanten in elk geval altijd aan om eens per jaar langs te komen voor onderhoud, maar ook voor controle van leksporen, het schoonmaken van de verdamper en ga zo maar door. Zo houd je je klanten tevreden."

Ook een energiezuinig en comfortabel binnenklimaat voor jouw klant?

Wil je bij jouw klant ook een comfortabel binnenklimaatsysteem realiseren en ben je benieuwd hoe Rensa je kan ondersteunen? Bekijk hier wat we voor je kunnen betekenen in de puzzel van verduurzamen.

Wil je meer weten over koelen met airco of warmtepomp, klik dan hier.