Uitdaging: hoe krijg je grip op je businhoud?

Hoeveel tijd ben jij als installateur op een jaar kwijt aan het tellen van de voorraad in je bus? Hoe goed weet jij wat er tussen tellingen in precies in je bus ligt? Je businhoud overzichtelijk en efficiënt houden is lastig. Je hebt tenslotte zoveel verschillende onderdelen en voor tellen heb je tijd nodig. Bij Rensa snappen we dat je die kostbare tijd liever besteedt aan op pad zijn en klanten helpen. Daarom helpen wij jou om snel en eenvoudig grip te krijgen op je businhoud!

De juiste service-onderdelen op het juiste moment

We zitten op dit moment midden in het storingsseizoen voor cv-ketels. Voor jou als installateur de drukste periode van het jaar. Je wilt je klanten bij een storing zo snel mogelijk helpen en hen niet in de kou laten staan. Daarvoor heb je de juiste onderdelen nodig. 

Als je zicht hebt op welke onderdelen hard gaan en welke je nooit nodig hebt, kun je je bus beter inrichten en slimmer bijbestellen. Zo zit je bij een storing niet meer zonder het onderdeel dat je nodig hebt en haal je uit je bus wat je nooit gebruikt. Dat scheelt gewicht, en dus benzinekosten. Als je elektrisch rijdt, is gewicht nog belangrijker. 

Je businhoud in een kwartier in kaart

Je ziet het, grip op je businhoud is belangrijk! Maar de vraag is: hoe krijg je dat voor elkaar? Zonder dat je elk half jaar of zelfs elk kwartaal je bus(sen) een halve of zelfs hele dag stil moet zetten om te tellen? En hoe vul je zo slim mogelijk aan? Rensa heeft daar verschillende oplossingen voor. Zo bieden we je specifiek assortimentsadvies op basis van jouw ketelbestand, onze data en dat wat je in de afgelopen 12 maanden bij ons hebt besteld. Met dit gepersonaliseerde advies wordt de kans op misgrijpen aanzienlijk verkleind. 

Daarnaast hebben we al onze service-onderdelen voorzien van een unieke RFID-tag (Radio-frequency identification). Daar zit een antenne in, die informatie over het product stuurt naar de RFID-scanner. Binnen een kwartier heeft deze scanner alle artikelen met een RFID-tag gelokaliseerd en uitgelezen. Het resultaat: een complete lijst van alle onderdelen die in je bus liggen! En als je die regelmatig uitdraait, krijg je goed zicht op welke onderdelen hard gaan en welke niet. Handig! Benieuwd hoe het precies werkt en wat de mogelijkheden zijn?

Ontdek het hier