Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Dan draait alles om het hergebruik van grondstoffen en geen afval meer. Duurzaamheid en circulariteit staan bij Rensa Verwarming & Ventilatie hoog in het vaandel. Als duurzame koploper draagt Rensa samen met andere groothandels en fabrikanten bij aan met circulaire toekomst met Circopomp; het Circulair Keteninitiatief voor pompen.
 

Jaarlijks komen er 830.000 nieuwe circulatiepompen op de Nederlandse markt en hierdoor belandt 1.900.000 kilo aan oude pompen op de afvalberg. Rensa Verwarming & Ventilatie zamelt samen met de ketenpartners deze oude pompen in. Daardoor kunnen wij ze samen een tweede leven geven en verspillen we geen waardevolle materialen.

Snel en eenvoudig inleveren bij Rensa: zo werkt het

Een oude circulatiepomp kun je eenvoudig deponeren in de Circopomp-verzamelbak in onze servicebalie bij jou in de buurt. Bekijk HIER een overzicht van onze locaties.

Krijg je veel oude pompen terug uit reparatie- of renovatieopdrachten? Dan kan een eigen 'inzamelpallet' aangevraagd worden voor in jouw werkplaats of magazijn. Zo zijn oude pompen direct in te zamelen. Is de bak vol? Dan komen wij hem ophalen. Wel zo gemakkelijk.

Door de ketensamenwerking kost het inleveren op onze servicebalies niets. Collectief garanderen wij een circulaire verwerking met daadwerkelijke impact.

En zo gaat het dan verder...

Nadat de pompen zijn verzameld worden ze gesorteerd. Dat gebeurt bij sociale werkplaatsen, zodat we met Circopomp betekenisvol werk creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast leidt Circopomp deze mensen op zodat ze bij een technisch bedrijf kunnen werken.

Na het verzamelen worden ze door fabrikanten als onderdelen of grondstoffen gebruikt voor de productie van nieuwe pompen (remanufacture) of volledig reviseerd en opnieuw aangeboden (refurbish).

Dit kun je bij ons inleveren, en dit niet

Het maakt niet uit welk merk, type of model circulatiepompen je wilt inleveren. Kapot of werkend, met of zonder kabel, alle pompen zijn welkom om ze een tweede leven te geven.

Belangrijk: Het enige wat we vragen is om de pomp DROOG te retoureren.