Gereviseerde onderdelen van Rensa en Inexeon

Rensa op weg naar CO2-neutraal

Investeren in de toekomst. Het vergt lef om keuzes te maken bij het investeren van tijd, geld en mensen wanneer het om duurzaamheid gaat. Zowel een duurzaam eigen bedrijf als de toekomst van de aarde. Ook Rensa is op diverse fronten al jaren bezig om te investeren in een duurzame toekomst.
 

Verantwoord ondernemen met oog voor de wereld om ons heen staat hoog in het vaandel. Daarom werkt Rensa met de drie P’s die geadopteerd zijn als richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen: People, Planet, Profit. Waarbij de P van Planet staat voor het duurzame aspect. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid.

Rensa op weg naar CO2-neutraal
Rensa spant zich actief in om het logistieke- en mobiliteitsproces duurzamer te maken. Een grote mijlpaal: in 2023 heeft Rensa, als eerste technische groothandel in Europa, de 4e Lean & Green Star behaald.

Bekijk in onderstaande infographic onze CO2-reductie in 2023. Klik op de infographic voor een volledige weergave.

En we gaan door...
Hoe trots we ook zijn op die prestaties, natuurlijk houdt het daar niet op. Rensa neemt verdere maatregelen om verder te verduurzamen. Zo heeft de groothandel het wagenpark uitgebreid met vrachtwagens die op een brandstof rijden die gemaakt is van gebruikt frituurvet, worden de magazijnen inmiddels verwarmd met 'Groen gas' en met Rensa Refurbished krijgen klanten langer garantie op gereviseerde onderdelen.

Rijden op frituurvet...


Rijden op frituurvet, voor velen een gek idee. Niet voor Rensa.