Prefab

Bij seriematige woningbouw kun je sneller werken dankzij voorgefabriceerde materialen. Prefab zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan de installatie en er ook minder personeel nodig is op de bouwplaats. Daarnaast zorgt het voor een hogere kwaliteit en minder faalkosten. Rensa biedt een breed scala aan mogelijkheden voor prefabricage, onder meer:
 

WTW-leidingen

WTW-leidingen monteren is een bewerkelijke klus en vaak in een krappe ruimte. De afdeling Prefab van Rensa pakt alle losse onderdelen uit, monteert ze en maakt de slangen op de juiste maat. De benodigde onderdelen worden geïnstalleerd, elektra wordt toegevoegd (en weggewerkt) en alle leidingen worden op de juiste manier met behulp van bochten, T-stukken en sluitstukken verbonden. Bekijk hier voor meer informatie de animatie over prefab WTW.

 

Warmtepomp leidingbord

Rensa prefabriceert slimme, uitschuifbare wanden op maat die voorzien zijn van alle benodigde leidingen en appendages voor het aansluiten van de warmtepomp. Dit leidingbord is ideaal voor krappe ruimtes en eenvoudig uit te schuiven als er reparaties of onderhoud moet plaatsvinden. Lees hier meer over een project in Barneveld waar deze leidingborden zijn toegepast.

 

SKID'S

In een SKID voor warmtepompinstallaties zitten alle benodigde onderdelen voor verwarming/koeling, warm water, ventilatie en eventueel de PV-omvormer. De kans op verkeerde montage van de diverse componenten is nihil omdat alles voorgemonteerd is. Klik hier voor meer informatie.

 

Prefab warmtepomp dakkap

Met de innovatieve prefab dakkap kan de buitenunit van de warmtepomp snel en eenvoudig op het hellende dak geplaatst worden. Rensa prefab heeft deze dakkap technisch, elektrisch én hydraulisch voorbereid, waardoor een snelle plaatsing mogelijk is.

 

De voordelen

 Minder handelingen op de bouw

Hogere productiviteit per monteur

Minder faalkosten

Minder kans op schade

Prefab radiatoren

Rensa monteert de appendages alvast voor op de radiatoren. Hierbij kunnen we de radiatorkranen vooraf op de juiste waarde voor je instellen. Omdat de radiator in de verpakking blijft wordt beschadiging aan de radiator voorkomen. Desgewenst leveren we de radiatoren op een pallet per woning of appartement aan.

 

Ketelaansluitset

Ook het voorbereiden van cv-ketels is mogelijk dankzij prefab. Rensa maakt prefab aansluitsets, compleet met appendages en leidingen. Hiermee heb je alle componenten voor het aansluiten van de cv-ketel bij elkaar.

 

Verdeelboxen

Op basis van debietcalculaties kunnen de instelwaardes van de restrictieringen worden voorbereid en adapters per ruimte worden voorgemonteerd. De codering per afvoer geeft aan welke slang op de bouwplaats aangesloten moet worden. De kans op inregelfouten wordt bovendien zwaar gereduceerd.

 

De mogelijkheden van prefab voor jouw project?

Rensa blijft op zoek naar nieuwe prefab mogelijkheden om de installateur te ondersteunen. Van WTW slangen op maat maken, vloerverwarmingsverdelers voormonteren, tot SKID's voor warmtepompinstallaties. Wij gaan graag de uitdaging met je aan om te kijken waar we jouw rendement nog verder kunnen verbeteren. Neem contact op met jouw vertegenwoordiger voor meer informatie.