ATAG

Al 75 jaar worden in het Gelderse Lichtenvoorde prijswinnende verwarmingsproducten gemaakt. Gedegen vakmanschap en Achterhoekse nuchterheid staan hierbij centraal. ATAG is trots op haar medewerkers. Medewerkers met een grote passie voor comfort, warmtetechniek en duurzame producten.

Met elkaar zorgen we ervoor dat –wereldwijd- ruim 1.000.000 huishoudens dagelijks genieten van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte.

ATAG GreenDealer model

Om installateurs die voorop willen lopen in de energietransitie een steun in de rug te bieden introduceert ATAG Verwarming een nieuw dealermodel: ATAG GreenDealer. Installateurs die zich GreenDealer mogen noemen kunnen rekenen op extra ondersteuning bij het installeren, afstellen en onderhouden van warmtepompinstallaties.

Installateurs kampen met een tekort aan personeel en kunnen steeds vaker door tijdgebrek te weinig aandacht besteden aan het opdoen van kennis over de technisch vaak gecompliceerde warmtepompinstallaties. Terwijl ze zich maar al te goed realiseren dat de vraag naar duurzame verwarmingsoplossingen steeds groter wordt. Met dit nieuwe dealermodel willen we installateurs ontlasten en tegelijkertijd helpen hun service op het gebied van duurzaamheid een impuls te geven.

Ondersteuning via ATAG Comfortdiensten

Daarom heeft ATAG de zogeheten ATAG Comfortdiensten opgezet. Dit is een uitgebreid pakket aan ondersteunende diensten dat aansluit bij de behoeften van installateurs die willen overschakelen van cv-ketels naar hybride en elektrische warmtepompen. De ondersteuning richt zich op het optimaal installeren, inregelen en monitoren van de warmtepomp. Met het eigen digitale platform ATAG ProZone kunnen storingen aan de warmtepomp op afstand worden geconstateerd en worden opgelost.

Uit onderzoek is gebleken dat er bij installateurs verschillende behoeften bestaan als het gaat om ondersteuning. Daarom zijn de Comfortdiensten ingedeeld in drie varianten. ATAG Inbedrijfstelling (IBS) richt zich op het optimaal installeren en inregelen van de warmtepomp. Het tweede servicepakket, ATAG Onderhoudscontract (OHC) focust op onderhoud en is er ook in verschillende varianten, van een éénmalige check een jaar na installatie inclusief het optimaliseren van de parameters, tot een tweejaarlijkse visuele en digitale inspectie en tenslotte tot inspectie en onderhoud door een gespecialiseerde ATAG-servicemonteur.

Bij de derde servicevariant, ATAG ComfortConnect, worden door middel van monitoring en beheer op afstand storingen snel opgemerkt, vaak nog voordat de installatie dit zelf aangeeft. De installateur kan op deze manier al actief actie ondernemen en indien nodig nog vóór klantbezoek nieuwe onderdelen bestellen zodat het toestel snel weer optimaal functioneert en hij één rit bespaart. Daarnaast ontvangt zowel de eindgebruiker als de installateur één keer per kwartaal een digitaal rapport over de werking van de warmtepomp. Voor de ATAG GreenDealer is er exclusief de service ComfortConnect+, waarbij ComfortConnect en Inbedrijfstelling (IBS) worden samengevoegd.

Sprekende getallen...

Samen met ATAG genieten wereldwijd ruim 1.000.000 huishoudens dagelijks van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte en gemak.

De ATAG dealers, ruim 600 speciaal getrainde installatiebedrijven, spelen een belangrijke rol in de ATAG Comfort Zone. Zij weten exact hoe de ATAG verwarmingsproducten de beste bijdrage leveren aan jouw comfort zone.

Iedere 8 minuten wordt er 'ergens op de wereld' een ATAG verwarmingsproducten geïnstalleerd. En het aantal neemt snel toe. Zo komen er dagelijks tientallen nieuwe comfort zones bij.

ATAG Verwarming als onderdeel van Ariston Group

Ariston Group is een wereldspeler op gebied van verwarming en warmwaterbereiding. In 2022 werd een omzet behaald van ruim twee miljard en werden er wereldwijd – in meer dan 150 landen –  8 miljoen producten verkocht.

Wereldspeler in cijfers

In 2022 had Ariston Group 7.975 medewerkers met 68 eigen vestigingen en 5 vertegenwoordigingen in 42 landen, 23 productielocaties in 15 landen en 25 R&D vestigingen in 5 continenten. Het complete productaanbod wordt onder andere aangeboden onder de merken Ariston, ATAG, ELCO, Chaffoteaux, Racold, NTI en HTP.

Het assortiment van ATAG bij Rensa bestaat onder andere uit: