ATAG

Innovatie aan de basis

Al 75 jaar worden in het Gelderse Lichtenvoorde prijswinnende verwarmingsproducten gemaakt. Gedegen vakmanschap en Achterhoekse nuchterheid staan hierbij centraal. ATAG is trots op haar medewerkers. Medewerkers met een grote passie voor comfort, warmtetechniek en duurzame producten.

Met elkaar zorgen we ervoor dat –wereldwijd- ruim 1.000.000 huishoudens dagelijks genieten van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte.

Missie van ATAG

Naast het specialisme, Hoog Rendementstechniek voor CV-ketels, ligt grote focus op duurzaamheid en het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Hierbij heeft ATAG één doel: het bieden van nieuwe en vernieuwende warmteoplossingen, die een duurzame bijdrage leveren aan milieu en samenleving. De warmtepomp is bijvoorbeeld bij veel toepassingen belangrijk en een goed alternatief voor je huidige verwarmingstoestel.

ATAG kiest niet op basis van energievorm en techniek, maar maken de keuze op basis van hoe snel en efficiënt mogelijk de uitstoot van CO2 tot een minimum kan worden beperkt. Hierbij zoeken ze de samenwerking met andere vormen van energie.

Sprekende getallen...

Samen met ATAG genieten wereldwijd ruim 1.000.000 huishoudens dagelijks van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte en gemak.

De ATAG dealers, ruim 600 speciaal getrainde installatiebedrijven, spelen een belangrijke rol in de ATAG Comfort Zone. Zij weten exact hoe de ATAG verwarmingsproducten de beste bijdrage leveren aan jouw comfort zone.

Iedere 8 minuten wordt er 'ergens op de wereld' een ATAG verwarmingsproducten geïnstalleerd. En het aantal neemt snel toe. Zo komen er dagelijks tientallen nieuwe comfort zones bij.

ATAG Verwarming als onderdeel van Ariston Group

Ariston Group is een wereldspeler op gebied van verwarming en warmwaterbereiding. In 2022 werd een omzet behaald van ruim twee miljard en werden er wereldwijd – in meer dan 150 landen –  8 miljoen producten verkocht.

Wereldspeler in cijfers

In 2022 had Ariston Group 7.975 medewerkers met 68 eigen vestigingen en 5 vertegenwoordigingen in 42 landen, 23 productielocaties in 15 landen en 25 R&D vestigingen in 5 continenten. Het complete productaanbod wordt onder andere aangeboden onder de merken Ariston, ATAG, ELCO, Chaffoteaux, Racold, NTI en HTP.

Duurzaam comfort voor iedereen

Ariston Group kent een sterke betrokkenheid met energiebesparing. Dit zie je terug in de productoplossingen, gebaseerd op duurzame energiebronnen zoals zonlicht en buitenlucht.

Het assortiment van ATAG bij Rensa bestaat onder andere uit: