Henrad

Henrad verwarmt miljoenen woningen over heel Europa. In 1978 produceerde oprichter Louis Hendrickx met groot succes zijn eerste plaatstalen radiator. Vele decennia later prijkt Henrad nog steeds aan de top. Eigen ontwikkelde standaard-, design- en elektrische radiatoren maken van Henrad dé trendsetter op de Europese radiatorenmarkt. Dankzij de unieke ECO-technologie brengt Henrad zelfs de meest energiezuinige ‘ECO’ radiatoren op de markt.
 

Kracht

Sinds 2014 maakt Henrad deel uit van de Stelrad Radiator Group (SRG). SRG is de enige Europese fabrikant die zich 100 procent toelegt op de ontwikkeling, productie en het commercialiseren van radiatoren. Deze verankering in een Europese groep geeft Henrad de vereiste fundamenten en kracht om de Europese positie te bestendigen en verder te versterken. 

Tekst gaat verder onder de video.

Design én functionaliteit

De plaatstaalradiator vormt nog steeds de ruggengraat van het assortiment van Henrad. Daarnaast ontwikkelden de designers van Henrad prachtige verticale & decoratieve radiatoren. Bovendien heeft Henrad, in plaats van één of enkele standaardkleuren, nu vrijwel alle RAL-kleuren beschikbaar en dit voor alle radiatoren. 

Duurzame, groene warmte = kostbaar

Warmte is een kostbaar gegeven. Zonder warmte is er geen comfort of gezelligheid. Maar met warmte moet ook zorgzaam omgesprongen worden. Al jarenlang levert Henrad grote inspanningen om de warmte-efficiëntie van de radiatoren te maximaliseren. Deze ontwikkelingen leverden al prachtige resultaten op.

Met de ECO-technologie – die Henrad inmiddels toepast op zowel de standaard ECO als de decoratieve ECO radiatoren. Zo geniet je met Henrad dagelijks van een aangename warmte en optimaal comfort terwijl de energiefactuur en het milieu er wel bij varen.

Lees meer

Warmteafgiftesysteem verdient meer aandacht bij verduurzaming

Bestaande bebouwing verduurzamen? Neem dan het warmteafgiftesysteem mee in de renovatie. Lang niet iedereen staat er bij stil, maar radiatoren spelen een grote rol bij verduurzamingstrajecten. Die opvatting delen Erwin Zomers, commercieel directeur Nederland bij Henrad, en adviesbureau IDEA Nederland.

Lees meer