Henrad

Radiatoren van Henrad verwarmen miljoenen woningen in heel Europa. In 1978 produceerde Henrad met groot succes zijn eerste plaatstalen radiator. Meer dan veertig jaar later staat Henrad nog steeds aan de top, met een uitgebreid gamma van degelijke plaatstalen radiatoren, aantrekkelijke designradiatoren en efficiënte elektrische radiatoren. Met de unieke ECO-technologie en de VENTO-radiatoren is Henrad de Europese trendsetter in de ontwikkeling van nieuwe (ultra) lage temperatuur oplossingen.

Kracht

Sinds 2014 maakt Henrad deel uit van de Stelrad Radiator Group (SRG). SRG is de enige Europese fabrikant die zich 100% toelegt op de ontwikkeling, productie en het commercialiseren van radiatoren. Deze verankering in een sterke Europese groep geeft Henrad nog meer slagkracht om zijn positie als referentiebedrijf in radiatoren te bestendigen en verder te versterken.

Tekst gaat verder onder de video.

Design én functionaliteit

De plaatstaalradiator vormt nog steeds de ruggengraat van het assortiment van Henrad. Daarnaast ontwikkelden de designers van Henrad prachtige verticale & decoratieve radiatoren. Bovendien heeft Henrad, in plaats van één of enkele standaardkleuren, nu vrijwel alle RAL-kleuren beschikbaar en dit voor alle radiatoren.

Duurzame, groene warmte = kostbaar

Warmte is een kostbaar gegeven. Zonder warmte is er geen comfort of gezelligheid. Maar met warmte moet ook zorgzaam omgesprongen worden. Al jarenlang levert Henrad grote inspanningen om de warmte-efficiëntie van de radiatoren te maximaliseren. Deze ontwikkelingen leverden al prachtige resultaten op.

ECO-radiatoren

Met de ECO-technologie – die Henrad inmiddels toepast op zowel de standaard ECO als de decoratieve ECO radiatoren – geniet je met Henrad dagelijks van een aangename warmte en optimaal comfort terwijl de energiefactuur en het milieu er wel bij varen.

Kies je voor een hybride warmtepomp dan is de Henrad ECO een uitstekende keuze. Hierdoor kan je de aanvoertemperatuur terugbrengen tot in het bereik van 45-55°C. Het grote voordeel is niet alleen een besparing op je energiefactuur, maar bovendien behoud je, dankzij de tot 100% hogere stralingswarmte, het comfortgevoel.

Lees meer

VENTO-radiatoren

Kies je niet voor een hybride oplossing, maar integraal voor een warmtepomp, dan is de Henrad  VENTO het beste afgiftesysteem. De aanvoertemperatuur wordt nu nog verder gereduceerd en komt in het bereik van 35-50°C. Omwille van de nog lagere aanvoertemperatuur zal je nog meer besparen op je energiefactuur. De geïntegreerde, modulaire en volautomatische ventilatoren in de VENTO zorgen voor een optimale warmteafgifte. Doordat de aanvoertemperatuur in het bereik van vloerverwarming zit is de VENTO hiermee perfect combineerbaar. Extra voordeel van de VENTO: deze kan in zomer gebruikt worden om te koelen.

Lees meer

Elektrische radiatoren

Eind 2023 werd het assortiment elektrische radiatoren uitgebreid met maar liefst 10 nieuwe modellen. De Triton E en Triton E-VENTO, de Venice E en Venice E-VENTO en de Arno Single E zijn onze nieuwe verticale designradiatoren. Lido, Navale, Lago en Nube zijn de nieuwe horizontale designradiatoren en met de Raggio heeft Henrad voor de eerste keer een infraroodpaneel in het assortiment. Van de populaire verticale Alto’s heeft Henrad reeds geruime tijd een elektrische uitvoering, de Alto E en Alto Plan E. En specifiek voor de badkamer heeft Henrad de Oceanus E en de Oceanus E-VENTO in het assortiment. Keuze te over.

Lees meer