Nieuws

Is jouw meetapparatuur gasketelwetproof?

Redactioneel

De certificering voor de gasketelwet is per 1 april 2023 verplicht. Installatiebedrijven zijn volop bezig om de bedrijfscertificering volgens BRL 6000-25 in orde te maken. De gasketelwet vereist bovendien dat plaatsing, onderhoud en reparatie van cv-installaties uitgevoerd worden met meetapparatuur dat aan de eisen voldoet.

Richtlijnen voor infraroodpanelen

Redactioneel

Een all-electric klimaatinstallatie is bij nieuwe woningen en kantoren steeds vaker het uitgangspunt. Infraroodpanelen kunnen ingezet worden als alternatief voor watergevoede warmtesystemen, maar ook als bijverwarming in specifieke ruimtes of ruimtes die weinig gebruikt worden. Hierdoor krijgen steeds meer installateurs met de installatie van infraroodpanelen te maken.

Bespaar (faal)kosten met SKIDbouw

Redactioneel

De techniek wordt complexer en het aantal vakmensen daalt. Met een SKID installeer je in een kortere tijd een kwalitatief hoogwaardige installatie, waarin de kans op faalkosten nihil is. Wij leggen uit wat het is en welke kosten je kunt besparen met een SKID.

De tien warmtepomptrends voor 2023

Redactioneel

Hoe staat het ervoor in warmtepompland? Met name in de ketelvervangingsmarkt moet de warmtepomp komend jaar grote klappen gaan maken. Welke technische verbetering ondergaan warmtepompen? We zetten alle trends op een rij.

Cv-ketel vervangen door warmtepomp? Hier moet je op letten!

Redactioneel

Door de stijgende gasprijzen en de ongekende populariteit van de warmtepomp, raakt elektrische verwarming steeds verder in opkomst. In ruimtes waar het niet wenselijk is om constant te verwarmen en het incidenteel opwarmen te lang duurt, kan een elektrische radiator of infraroodpaneel uitkomst bieden.

Eigentijdse warmtepomp met natuurlijk koudemiddel

Productnieuws

De warmtepomp is niet meer weg te denken als het over verduurzamen van woningen gaat. Dit verwarmings- en koelingssysteem heeft zich in de loop der jaren verder ontwikkeld en is steeds milieuvriendelijker geworden. Jarenlang was R410A dé standaard als koudemiddel in warmtepompen, maar dat wordt geleidelijk vervangen door R32 en nu zelfs door het natuurlijke R290, oftewel propaan.

DRL E-Comfort Claudia Mat Zwart: Trendy elektrische badkamerradiator

Productnieuws

De nieuwe DRL E-Comfort Claudia Mat Zwarte badkamerradiatoren zijn energiezuinige elektrische radiatoren en zijn tevens een ware eyecatcher in de badkamer.

Ervaar het renovatiegemak van de nieuwe Orcon MVS-15RHP

Productnieuws

Maak kennis met de MVS-15RHP, de stilste én meest energiezuinige woonhuisventilator! Dit nieuwe type heeft géén afstandsbediening nodig en is hierdoor in het bijzonder geschikt voor renovatieprojecten. Voor extra installatiegemak wordt deze standaard geleverd met ingebouwde vochtsensor en perilex stekker.

Albrand helpt je aan slimme oplossingen om efficiënter te verwarmen

Productnieuws

In een tijd waarin hoge energiekosten en verduurzamen voor zowel particulieren als het bedrijfsleven actueler zijn dan ooit, wil je als installateur alles weten over efficiënte installaties. Daarnaast ben je op zoek naar slimme oplossingen die jou helpen bij een zo snel mogelijke montage. Albrand deelt graag haar kennis met jou om je volledig te ontzorgen.

De fluisterstille lucht-water warmtepomp van STIEBEL ELTRON

Productnieuws

De WPL 09 ICS is een lucht-water warmtepomp die binnen opgesteld staat. Deze warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en gebruikt deze voor verwarming, koeling en het maken van warm tapwater. Voor de opslag van warm water is een apart voorraadvat nodig. STIEBEL ELTRON Nederland heeft jaren ervaring met binnen opgestelde warmtepompen.