Productnieuws

1 x opwijden met RAUTITAN

Met de RAUTOOL-gereedschappen ga je voor optimaal werkcomfort en maak je snel en eenvoudig een gegarandeerd dichte schuifhulsverbindingstechniek boven je hoofd of in een schacht. Nu kun je nog sneller installeren door middel van de nieuwe opwijdkoppen QC1. Naast het snel wisselen van maten opwijdkoppen door de bajonetsluiting hoef je de RAUTITAN buis nu ook maar één keer op te wijden. Dit bespaart op je montagetijd.

Onze RAUTOOL-engineers hebben de opwijdkop doorontwikkeld voor een nog snellere installatie. Met de nieuwe QC1 opwijdkoppen met relovutionair getande segmenten hoef je de buis nog maar één keer op te wijden.

Na het op lengte knippen van de buis, kun je direct de buis één keer opwijden (zonder te ontbramen of te kalibreren) om vervolgens de fitting er in te plaatsen. Schuifhuls over de buis inclusief fitting persen en de installatie is direct met druk belastbaar. Kortom een permanent dichte verbinding zonder O-ring in slechts 3 stappen: Opwijden – Insteken - Aanschuiven.

De nieuwe QC1 opwijdkoppen zijn beschikbaar voor RAUTITAN stabil en RAUTITAN flex buis in de afmetingen 16 t/m 32 mm.

Zekerheid op het eerste gezicht

Een eenvoudige visuele controle geeft al voor de druktest zekerheid. Wanneer de schuifhuls tegen de fittingkraag aan zit is de verbinding dicht.

Kiemvrij – bevestigd door het Fraunhofer Instituut

De schuifhulsverbindingstechniek zorgt voor een kiemvrije verbinding. Het is dan ook wetenschappelijk aangetoond dat RAUTITAN een systeem is zonder dode ruimtes. Door het opwijden van de buis ter plekke van de verbinding ontstaat een zeer gunstige Zeta-waarde (weerstandswaarde). Dit voorkomt grote snelheidsverschillen, wat weer een gunstig effect heeft op de biofilmvorming en het aanwezige sediment.