Productnieuws

A.O. Smith introduceert nieuwe serie elektrische boilers

De DRE Plus-serie bestaat uit elektrische boilers die door hun vermogen en capaciteit met name geschikt zijn voor industriële toepassingen. De Plus in deze range is het display wat diverse aansturing- en uitleesmogelijkheden geeft. 

Elektrificatie 

Om opwarming van de aarde te beperken is het noodzakelijk dat de CO2 uitstoot wordt verminderd. In 2050 wil Nederland CO2 neutraal zijn en er wordt ook al gekeken naar CO2 negatief waarbij CO2 emissies worden opgevangen en opgeslagen. Elektricificatie kan een sleutelrol vervullen in het behalen van deze doelen.  

Elektrificatie richt zich op dit moment onder andere op de invulling van de energiebron van de warmtebehoefte. Elektrische boilers en warmtepompen bijvoorbeeld. 

Elektrische boilers van A.O. Smith 

De range aan elektrische boilers van A.O. Smith kenmerkt zich door een zeer compacte opbouw met een inhoud die varieert van 115 tot 450 liter en is geschikt voor een relatief grote tapwaterbehoefte.  Zo kan een DRE 80-54 van 264 liter continu 1548 liter water leveren bij Delta T = 28°C.  

A.O. Smith introduceert de DRE Plus 

De DRE Plus-serie bestaat uit krachtige elektrische boilers die door hun vermogen en capaciteit met name geschikt zijn voor industriële toepassingen. De Plus in deze range is het display wat toegang geeft tot diverse aansturing- en uitleesmogelijkheden.  

Zo kun je bijvoorbeeld het aanbod vanuit PV panelen slim inzetten om je warm water voorraad te verwarmen. Maximaal gebruik van duurzaam opgewekte energie en daardoor een minimale CO2 uitstoot. 
Verder is het toestel in te stellen naar tapbehoefte, wat de inzet van energie ook efficiënter maakt, omdat je gericht kunt verwarmen.  

Met de aanvulling van de DRE Plus hebben we naast een brede range aan elektrische toestellen, nu ook een product waarmee meer invloed op de inzetbaarheid kan worden uitgeoefend.  

Klik hier meer informatie over de DRE Plus

Bekijk het assortiment
Meer weten over A.O. Smith?