Productnieuws

Bespaar 13% energiekosten met de producten van Spirotech!

Lucht en vuil zijn vaak de boosdoeners voor een niet optimaal werkende verwarmingsinstallatie. Ze zorgen voor vervelende verschijnselen zoals ruisende geluiden, slijtage en storingen. Dankzij de lucht- en vuilafscheiders van Spirotech zijn deze verschijnselen verleden tijd.

Waar komt de lucht in mijn verwarmingsinstallatie vandaan?

In water zit altijd lucht. Afhankelijk van druk en temperatuur kan water meer of minder lucht bevatten. In een verwarmingsketel wordt het water flink opgewarmd, waarbij lucht vrijkomt in de vorm van microbellen. Lucht is vaak de reden waarom een radiator niet helemaal opwarmt, of helemaal niet warm wordt.

De SpiroVent RV2 luchtafscheider haalt de microbellen direct na de ketel uit het warme water. Verderop in de installatie kan het water dan weer lucht opnemen en zal zodoende de luchtbel oplossen. De radiatoren worden dan weer optimaal verwarmd en de ketel brandt dan zo zuinig als mogelijk.

Waar komt dat vuil in mijn verwarmingsinstallatie vandaan?

De belangrijkste oorzaak van vervuiling is corrosie als gevolg van de reactie tussen water en de ijzerhoudende onderdelen in de installatie. Vervuiling in een cv-installatie bestaat grotendeels uit het schadelijke magnetiet. Opgehoopt en vastzittend magnetiet hindert een optimale werking van de verwarming en leidt tot overmatige slijtage en storingen.

Met de SpiroTrap MB3 vuilafscheider wordt magnetiet extra snel uit het installatiewater gehaald, hierdoor heb je minder storingen in een installatie en brandt je ketel zo zuinig mogelijk.