Productnieuws

COOL-FIT van GF, de beste energiebesparende keuze bij bodemenergiesystemen

Wil je een bodemenergiesysteem echt energiezuinig maken? Dan is het COOL-FIT leidingsysteem van GF de juiste oplossing. Dit voorgeïsoleerde leidingsysteem is snel en makkelijk te installeren, is robuust én bespaart veel energie. Hoe? Dat vertellen wij je graag!

Wat is COOL-FIT?

Dit is een volledig voorgeïsoleerd kunststof koelleidingsysteem dat gedurende de gehele levensduur corrosie- en onderhoudsvrij is. COOL-FIT is tot 30% energie-efficiënter vanwege de lage thermische geleidbaarheid van kunststof in combinatie met de hoge kwaliteit van het isolatiemateriaal en de robuuste, beschermende mantel. Het grote voordeel? Je hoeft niet meer na te isoleren!

COOL-FIT in een bodemenergiesysteem

Momenteel wordt er een nieuwbouwproject van 171 huurappartementen en 22 ruime eengezinswoningen in Groningen uitgevoerd met COOL-FIT. De opdrachtgever heeft in dit project gekozen voor een bodemenergiesysteem in combinatie met decentrale warmtepompen per wooneenheid. De installateur was op zoek naar duurzame, energie-efficiënte oplossing voor het leidingwerk en kwam met Georg Fischer N.V. in aanraking. Al snel werd de keuze gemaakt om COOL-FIT leidingen te gebruiken aan de bronzijde van de warmtepompen. De voordelen voor de installateur en eigenaar:

- Installatietijdbesparing door snelle installatie en doordat er niet nageïsoleerd hoeft te worden

- Geen beschadigde isolatie of koudebruggen meer door de robuuste buitenmantel

- Geen onderhoud nodig, omdat het een corrosie- en condensvrij systeem is

- Energiebesparing worden bereikt door de hoge isolatiekwaliteit

Ook energie en tijd besparen?

Georg Fischer N.V. geeft je graag vrijblijvend advies hoe ook jij energie en tijd kunt besparen als het gaat om bodemenergiesystemen. In combinatie met Rensa en prefab-mogelijkheden ben je gegarandeerd van de beste oplossing voor jouw bodemenergiesysteemuitdagingen!

Bekijk het assortiment