Productnieuws

Caleffi - Eenvoudige zoneregeling met zoneventielsets

Wanneer je een verwarmingssysteem uitrust met zoneregeling ga je efficiënter om met je verwarmingscapaciteit. Dit zorgt voor een daling in je energieverbruik en een langere levensduur van je verwarmingsketel.

Binnen het assortiment van Caleffi is er de keuze tussen 3 types zoneventielsets, allen geschikt voor toepassing in stadsverwarming en/of tweewegzoneregeling van cv-installaties, voor zowel verwarming- als koelsystemen.

Welk zoneventiel kies je?

  • Voor enkel naregeling gebruik je best de versie met adapter (art. 642622),
  • Voor aansturing van bijvoorbeeld een circulatiepomp gebruik je best de versie met microschakelaar (art. 642522) (niet geschikt voor het aansturen van een opwekker zoals een ketel)
  • Voor het aansturen van opwekkers is er de versie met het reed contact (art. 642523).

De zoneventielsets zijn uitgerust met een synchrone servomotor en een afsluitklep met veerretour. Ze zijn stekkerklaar en gemakkelijk en snel elektrisch aan te sluiten. Door de voor gemonteerde thermostaataansluiting (24V), zijn er geen andere transformators of kabels nodig. Tenslotte zorgt een knelaansluiting voor een eenvoudige installatie van het zoneventiel.

Kwaliteit is belangrijk

Tijdens de ontwikkeling en productie doet Caleffi levensduurtesten. De ventielen moeten tot 100.000 keer open en dicht gaan zonder kwaliteitsverlies. In een huishoudelijke installatie betekent dit dat de motor minstens 20 à 25 jaar meegaat.

Kijk zeker naar onze promotie in de actiekrant van maart!

Meer weten over onze energiebesparende oplossingen? Neem eens een kijkje op onze website.