Productnieuws

DIRTMAGPRO®: dubbele magneet, dubbele efficiëntie

De DIRTMAG® kunststof vuilafscheider van Caleffi bestaat 10 jaar! Om dit te vieren komt Caleffi met een toevoeging op dit succesvolle assortiment vuilafscheiders: de DIRTMAGPRO®. Deze nieuwe vuilafscheider is nóg krachtiger en efficiënter, speciaal voor toepassing in installaties waar ook een grotere vervuiling aan de orde is. 

Uiterlijk verschilt de nieuwe DIRTMAGPRO® niet erg veel met de bekende hardloper DIRTMAG®, maar intern zijn er een paar verschillen. De DIRTMAGPRO® is namelijk voorzien van een nieuw innovatief intern element dat resulteert in een 30% hogere efficiëntie t.o.v. de traditionele versie. 

De DIRTMAGPRO® van binnen 

Door de specifieke vorm van het vernieuwde intern element, kan deze een hogere stroomsnelheid aan. En omdat hiermee meer deeltjes worden opgevangen, is er binnenin het element een ruimte voorzien voor een extra interne magneet. Door het combineren van de externe (verwijderbare) en de interne magneet wordt hiermee de magnetietafscheiding met 40% verbeterd ten opzichte van de traditionele DIRTMAG®, wat de DIRTMAGPRO® uiterst geschikt maakt voor toepassing in grotere installaties en voor ernstig door magnetiet vervuilde installaties. 

Met deze features is de DIRTMAGPRO® één van de meest efficiënte vuilafscheiders op de markt. 

De DIRTMAGPRO® van buiten 

Zoals gezegd verschilt de nieuwe versie uiterlijk niet zoveel met de bekende DIRTMAG®. Het enige verschil is de verplaatste ontluchtingsdop aan de bovenkant, deze is verschoven vanwege de toevoeging van de extra magneet in het midden van de vuilafscheider. 
De DIRTMAGPRO® kan, net zoals de andere kunststof vuilafscheiders, zowel in horizontale als verticale installaties geplaatst worden. Ook zijn er isolatieschalen beschikbaar en kan je rekenen op een eenvoudige installatie en gemakkelijk onderhoud. 

Energiebesparing 

Testing en onderzoek door Caleffi S.p.A. heeft uitgewezen dat de lucht- en vuilafscheiders van Caleffi tot 15% energie besparen in de totale installatie. 

Bekijk het assortiment

Meer weten over Caleffi?