Productnieuws

EasySafe van Burgerhout is HydrogenReady!

De energietransitie is volop in beweging en Burgerhout is er klaar voor! Burgerhout, onderdeel van  M&G Group, zet volop in op verduurzaming door producten en systemen te ontwikkelen die een bijdrage leveren aan een CO₂-neutrale toekomst. Het succesvolle en innovatieve EasySafe rookgasafvoersysteem is een mooi voorbeeld. Nu al geschikt voor hybride toepassingen waterstof! 

Letterlijk de verbindende schakel 

Burgerhout ontwikkelt innovatieve producten en oplossingen die bij uitstek geschikt zijn om letterlijk de verbindende schakel te vormen tussen de apparaten die gezamenlijk de hybride oplossingen vormen. Daarmee streven we er óók naar om de figuurlijke verbinding te maken tussen mens en milieu, oftewel ‘the green connection’. Met aandacht voor circulariteit en sustainability.  

Wat verstaat Burgerhout onder HydrogenReady?

Toestelbouwers, energieleveranciers en netbeheerders investeren veel tijd in onderzoek of de bestaande infrastructuur geschikt is en welke aanpassingen nodig zijn voor de ombouw van de gasgestookte cv-ketel.  

Burgerhout heeft Kiwa Apeldoorn verzocht om een oordeel te geven over de geschiktheid van de toegepaste materialen in het gebruik op waterstoftoestellen. Uit het rapport blijkt dat de kunststof systemen geschikt zijn. De uitkomsten staven onze eigen bevindingen. Hiermee dragen we bij aan een CO₂--neutrale toekomst met duurzaamheid als einddoel.  

Momenteel lopen er diverse veldtesten in Europa en Burgerhout levert in veel gevallen de afvoersystemen. Met de verkregen resultaten winnen we veel nuttige informatie in, waarmee we naast de validatie van Kiwa meer dan 100% zekerheid krijgen over de toepassing.  

Het aardgastoestel heeft een aantal gas-technische wijzigingen nodig om veilig en zonder storingen te kunnen functioneren, daarom wordt er momenteel veel getest. De afvoersystemen van Burgerhout zijn al geschikt voor waterstof, de beurt is nu aan de toestelbouwers. 

Bekijk het assortiment
 
 
Meer weten over Burgerhout?