Productnieuws

Dit is het succesverhaal van HENCO leidingsystemen

Het succesverhaal van HENCO begon in 1992 toen ondernemer Louis Hendrickx de meerlagenbuis lanceerde. Vandaag zorgen meer dan 300 werknemers voor een jaarlijkse productie en verkoop van meer dan 130 miljoen meter buis en meer dan 11 miljoen fittingen van topkwaliteit.

HENCO leidingsystemen onderscheiden zich door een aantoonbaar hoge kwaliteit en het breedst denkbare assortiment.

Het PE-Xc/Al/PE-Xc buizen assortiment is verkrijgbaar in de diameters 12mm t/m 90mm, zijn vernet volgens de C-methode en beschikken over een extra dikke stomp gelaste aluminium kern. Hierdoor zijn de buizen bestand tegen een hoge temperatuur belasting en zijn mechanisch uitermate sterk.

Al 22 jaar produceert HENCO kunststof fittingen, deze ruime ervaring heeft een prachtig assortiment opgeleverd om tot de meest efficiënte systemen te komen.

Als grondstof is de kunststof PVDF gekozen, naast alle goede technische specificaties is PVDF resistent voor chemicaliën zoals oplosmiddelen, zuren en basen. In de praktijk betekend dit bestand tegen PVC lijm en bouwschuim welke we regelmatig in bouwprojecten tegen komen.

Overgangen naar systemen van koper of staal zijn in vele varianten beschikbaar, in zowel knel als pers uitvoeringen. Dit maakt het aansluiten van HENCO op bestaande systemen in renovatie uitermate eenvoudig. Slimme systeem oplossingen zonder verbindingen in de vloer, de modulaire EK verdeler uit PVDF maakt het mogelijk.

Stel zelf je verdeler voor verwarming of sanitair samen. Maak op de EK-verdeler een pers of een steekverbinding (14 16 20 of 26mm) en klaar is je systeem.