Productnieuws

Het energie-efficiënte klimaatsysteem voor de toekomst

De druk om energie te besparen en efficiënter toe te passen neemt toe. Ook voor de installateur die een kwalitatieve oplossing moet bieden voor de toekomst. Ook voor klimaatsystemen, want we spenderen maar liefst 80 tot 90% van onze tijd binnen. Een gezond binnenklimaat is daarom van groot belang voor het creëren van een ideale woon- en werkplek. Maar hoe zorg je voor een energie-efficiënt klimaatsysteem? Hier biedt COOL-FIT 2.0 van Georg Fischer de uitkomst.  

Wat is een efficiënt en rendabel klimaatsysteem 

Een goed klimaatsysteem is vaak een hele investering en wanneer is een klimaatsysteem nu efficiënt en rendabel? Hier spelen drie factoren een belangrijke rol: de prestatiecoëfficiënt van het koelsysteem, de warmteoverdracht in de luchtkoeler en de efficiëntie van het koelleidingsysteem. En juist voor het koelleidingsysteem is COOL-FIT 2.0 een uiterst efficiënte en kwalitatieve oplossing.  

COOL-FIT 2.0 als energievriendelijke oplossing 

Het voorgeïsoleerde koelleidingsysteem COOL-FIT 2.0 beperkt drukverlies in uw klimaatsystemen door een zeer glad buisoppervlak. Daardoor is er minder energie nodig om effectief te koelen. Door de isolatielaag van hoogwaardig foam zijn de koelleidingen beter geïsoleerd en ontsnapt er minder koude. Deze combinatie zorgt tot wel 30% minder energieverlies. 

COOL-FIT 2.0 de kwalitatieve oplossing 

COOL-FIT is volledig voorgeïsoleerd, waardoor u geen last meer heeft van condensatie of corrosie. Daarnaast wordt de isolatielaag beschermd door een harde PE buitenmantel, zodat uw isolatie niet beschadigd. Hierdoor heeft u met COOL-FIT 2.0 een kwalitatieve en betrouwbare oplossing voor uw klimaatsysteem.  

Meer weten over COOL-FIT 2.0? Ga dan naar www.cool-fit.nl